Belföld

Indonézia ad munkát 1500 embernek Veresegyházán

Az Eximbank vezérigazgatója szerint Magyarország "letette névjegyét Indonéziában", egyre több magyar hozzáadott érték, mérnöki szaktudás jelenik meg az ázsiai piacokon.

Urbán Zoltán csütörtökön az M1 aktuális csatornán elmondta: a magyar miniszterelnök idei indonéziai látogatásán több megállapodást is kötöttek, energetikában, vízellátás korszerűsítésében, IT-szektorban.

Felidézte, hogy az indonéz villamos művek nemzetközi tendert írt ki mobilerőművek építésére, amelyen a GE nyert. A cégtől az indonéz villamos művek 20 turbinát vásárolt, amelyek közül 15 darab Veresegyházon készül.

A 15 turbina kereskedelmi értéke több mint 400 millió dollár, ennek a hitelösszegét felezte meg az Eximbank és a kanadai exporthitel-ügynökség, a magyar finanszírozás 60 milliárd forint körüli összeget tesz ki, a turbinaszállítás az idén több mint 27 milliárd forintot jelent a magyar GDP-ben – ismertette Urbán Zoltán.

Az Eximbank vezérigazgatója rámutatott: a GE veresegyházi üzemében 1500-an dolgoznak, az indonéziai megrendelés tartósan hosszú foglalkoztatást jelent számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik