Belföld
kiadó (kiadó)

Ferencvárosban is akciós áron jutottak lakáshoz a fideszesek

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2016. 12. 15. 06:46

Ferencvárosban is nagyvonalúak egymással a Fidesz-KDNP képviselői: a piaci árak töredékéért osztogatják egymás közt a többnyire felújított önkormányzati ingatlanokat – értesült a Magyar Nemzet. Korábban a lap derítette ki azt is, hogy a Várnegyedben havi  81 203 forintért bérel egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakást Nagy Gábor Tamás, a városrész polgármestere, miközben a hasonló kvalitásokkal rendelkező ingatlanokért ennél jóval többet kérnek. Majd az is napvilágra került, hogy nem csak Nagy Gábor Tamás, hanem – még a polgármester házastársaként – volt felesége is az önkormányzattól juthatott lakáshoz.

A napilap legfrissebb számában arról ír, hogy Ferencvárosban is hasonló szelek fújnak. A IX. kerületben a közelmúltig a kerület fideszes polgármesterének, Bácskai Jánosnak volt a hatásköre elbírálni az önkormányzati lakások kiutalását. Így juthatott egy felújított, 63 négyzetméteres lakáshoz Mészáros László, a Fidesz–KDNP IX. kerületi önkormányzati képviselője. Mészáros 2012 óta bérli a lakást havonta 68 ezer forintért, a lap az az Ingatlan.com adatbázisára hivatkozva hozzáteszi:

egy hasonló lakást a környéken jelenleg körülbelül háromszoros áron lehet kibérelni.

Menő a Tűzoltó utca!

Szintén egy felújított, önkormányzati lakásban él családjával Görgényi Máté ferencvárosi fideszes önkormányzati képviselő. A lakást a pályázaton nem ő, hanem nagymamája nyerte el, de Görgényi szerint ezzel nincsen semmi gond, hiszen egyenesági rokonok. Úgy alakult, hogy a nagyszülő nem költözött be az ingatlanba, helyette a fideszes képviselő és családja él a 104 négyzetméteres lakásban, amelyért havi 118 ezer forintot fizetnek. A lap szerint hasonló lakást 300-400 ezer, de akár 500 ezer forintos áron is kínálnak.

Szintén ebben a Tűzoltó utcai épületben nyert el egy lakást Szabó József is, aki a közelmúltig Ferencváros jegyzője volt. Ő  egy 70 négyzetméteres lakást 80 ezer forintért bérel. Veres László, az előző önkormányzati ciklus egyik fidesz–KDNP-s képviselője 2014-ben vásárolhatott meg egy 90 négyzetméteres önkormányzati lakást a kerülettől 9,6 millió forintért. Az ingatlant közel 20 millió forintra értékelte a hivatal értékbecslője, a szabályok értelmében pedig a megállapított összeg 50 százalékáért vásárolhatta meg a volt képviselő.

Bérlakást vásárolhatott ugyanezzel a kedvezménnyel a korábbi fideszes alpolgármester lánya is. Formanek Gyula gyermeke

egy 72 négyzetméteres lakást vett meg a Viola utcában 8,7 millió forintért. 

A Magyar Nemzet megkereste Bácskai János fideszes polgármestert is, aki szerinte az ingatlan-bérbeadások és -értékesítések a szabályok szerint történnek, nincs visszaélés, minden nyilvános.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.