Belföld

Brutális rablók csaptak le a kiskunmajsai erdőben

Lesből támadtak áldozataikra annak az öttagú rablóbandának a tagjai, akik ellen az ügyészség most emelt vádat. Négyen már büntetett előéletűek, egyikük különös visszaesőnek számít.

A támadók mind rokonok: egy 46 és egy 35 éves éves hajósi férfi, és három – egy 21, egy 22 és egy 25 éves – fiatal. Egyikük egy teherautó adásvétele kapcsán ismerkedett meg későbbi áldozatukkal, egy nigériai állampolgárral, akiről tudták, hogy amikor üzletel, sok pénzt tart magánál.

 2016 elején a család nehéz anyagi helyzetbe került, ezért kidolgoztak egy részletes tervet, hogyan szerezzék meg a külföldi pénzét. Ennek részeként február 29-én kiszemeltjüket – arra hivatkozva, hogy eladják neki a teherautót – Kiskunmajsa határába csalták. A nigériai férfi nem volt egyedül, egy barátja kísérte el.

A találkozó helyszínéről az áldozatok  az „eladó” járművet követték az állítólagos átadás helyszínére. Hogy a rendszám alapján a támadók ne bukjanak le, átfestettek egy betűt a táblán.

A férfi egy erdős, lakatlan területre vezette őket, ahol négy társa már várt rájuk: maszkban, fegyverrel, bottal és késsel. Lesből támadtak, majd körbeállták a kocsijukat és fenyegetőzni kezdtek. Az egyik férfitól 670 ezer forintot és egy GPS-t, a másiktól csaknem 1 millió 100 ezer forint készpénzt vettek el, illetve egy tabletet, a telefonját és a jármű indítókulcsát. Mielőtt elmenekültek, áldozataik kezét gyorskötözővel összekötözték.

Az ügyészség a csapatot kétrendbeli fegyveresen, csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja, amely öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Egyiküknek ezen felül egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt is felelnie kell. A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást, az ügyet a Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik