Belföld

Több mint tizenkétmilliót sikkasztott el a békéscsabai postásnő

Többrendbeli folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és többrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége – emiatt állítanak bíróság elé egy békéscsabai postásnőt. Az ügyészség szerdán közölte, hogy vádat emeltek az ügyben és végrehajtandó börtönbüntetést indítványoztak, illetve vagyonelkobzást.

A 27 éves nő 2010 óta dolgozott a postán ügyfélszolgálati ügyintézőként, a feladatai közé tartozott, hogy biztosításokat értékesítsen, ennek részeként pedig betét- és pénzkezelést is végzett. A vád szerint 2013. májusában döntötte el, hogy pénzt szerez azoktól az ügyfelektől, akiknek van életbiztosítási kötvényük. Rész-visszavásárlási nyomtatványokat és kiadási pénztárbizonylatokat állított ki a tulajdonosok tudta nélkül és felvette a pénzüket.

2013 májusa és 2014 augusztusa között négy embert rövidített meg, akiknek összesen 12 millió 690 ezer kárt okozott. Volt közöttük olyan, akinek 28 részletben emelte el a pénzét, csaknem 6 millió forintot. Ha bűnösnek találják 12 évet is kaphat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik