Belföld

Motorháztetőn vonszolta a rendőrt a veszprémi autós ámokfutó

Hamarosan bíróság elé állítanak egy 47 éves férfit, aki idén márciusban autóval menekült el a rendőrök elől: száguldozva, többeket is veszélyeztetve. A Veszprém Megyei Főügyészség most emelt vádat az ámokfutó ellen, akit – ha rajtuk múlik – kényszergyógykezelésre küldenek.

A férfit Tihany és Balatonfüred között igazoltatták az egyenruhások – vagyis csak próbálták. A sofőr ugyanis elhajtott körülbelül 100 kilométer per órával. Előbb Balatonudvari felé száguldott, majd visszafordult és a felállított útzárat megkerülve Balatonalmádi felé vette az irányt, mindezt úgy, hogy még tovább növelte a sebességét.

A rendőrök próbálták elkerülni, hogy a lakott területeken keresztülhajtó menekülőt hirtelen lassításra kényszerítsék, ám a Balatonalmádiból Papkeszi felé száguldó férfi a falu határában hirtelen lefékezett és visszafordult. Az egyenruhások ekkor a haladási útvonalán két járőrkocsival útzárat állítottak fel. Egy busz is kénytelen volt fékezni emiatt, mögötte állt meg az ámokfutó. A rendőrök ekkor körülvették a kocsit, a vezetőoldali ablakot egyikük betörte, hogy kivegye a slusszkulcsot.

Miután benyúlt érte, a férfi ismét gázt adott, és

“a járműbe behajoló rendőrt az útzárat alkotó egyik gépkocsi motorháztetején átvonszolva Veszprém felé indult”.

 

Az egyenruhások folytatták az üldözését, aki az Almádi út és a veszprémi körgyűrű kereszteződéséből a körgyűrűn jobbra fordult, miközben a sávokat váltogatva, dupla záróvonalakon áthaladva a szembejövő forgalmi sávokban közlekedett. Hogy ne száguldjon ismét át lakott területen, a rendőrök felzárkóztak mellette, meglökték és “kipördítették”, majd közrefogják és megállították.

A férfinak hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség is hétfőn közölte, hogy vádat emeltek hivatalos személy elleni erőszak ügyében. A fiatal részegen tántorgott egy négysávos úton és kötekedett az autósokkal. Amikor igazoltatni akarták, állon rúgott egy egyenruhást. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik