Belföld
Budapest, 2016. október 19.
Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere beszédet mond a Magyar Mûvészeti Akadémia (MMA) Októberi emlékezés címû kiállításának megnyitóján a Pesti Vigadóban 2016. október 19-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Balog Zoltán nem mond le, mert Orbán nem szólt neki, hogy le kellene

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2016. 12. 12. 20:45

Szerinte örökölt problémák miatt lett rossz a PISA-felmérés eredménye.
Korábban a témában:

Dolgozunk egy öröklött probléma megoldásán, miért kellene lemondanom?

– ezt mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a hvg.hu-nak arra a kérdésre, hogy nem áll-e szándékában távozni azután, hogy nyilvánosságra került a diákok természettudományos, matematikai és olvasás-szövegértési képességét vizsgáló PISA-felmérés lesújtó eredménye. Az előző felmérés óta Magyarországon romlott legnagyobb mértékben a gyerekek teljesítménye az uniós tagországok között.

A miniszter kijelentette:

a mandátumát a Fidesz elnökétől, Orbán Viktortól kapta, majd ő szól, ha akad ezzel kapcsolatban tennivaló, de nem szólt.

Szerinte, mivel a tavalyi felmérés idején még csak egy éve volt hatályban a 2013-2014-es tanévtől érvényes Nemzeti Alaptanterv, a diákok a tudásuk azon részét, amely a teszt szempontjából döntő fontosságú, a korábbi, Magyar Bálint-féle alaptanterv alapján szerezték meg. Szerinte a készülő új nemzeti alaptanterv megoldást nyújt majd a problémára.

A hvg.hu Orbán Viktort is megkérdezte az ügyben. A miniszterelnök azt mondta: jelentést kért az emberi erőforrások miniszterétől, annak ismeretében formál majd véleményt a diákok és a miniszter teljesítményéről.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

2018.12.07. Semmelweis Budapest Award.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.