Belföld

Az apa ivott, az anya inkább Facebookozott gyereknevelés helyett – bíróság elé áll a tatabányai pár

Kiskorú veszélyeztetése miatt állhat bíróság elé hamarosan egy tatabányai pár, akik a vád szerint súlyosan elhanyagolták gyermekeiket. Ha bűnösnek találják őket, egytől öt évig terjedő szabadságveszést kaphatnak. Az ügyészség hétfőn közölte: ügyükben vádat emeltek.

A házaspárnak négy közös fiúgyermeke született, a család egy tatabányai lakásban élt. A férfi a vád szerint ivott, nem dolgozott, a nő is csak alkalmi munkát végzett. Emiatt anyagi gondjaik voltak, gyakran nem tudtak enni adni a gyerekeiknek, akik gyakran koszosak, elhanyagoltak voltak.

A pár nem tartotta a kapcsolatot a tanárokkal, nem jártak szülői értekezletre se fogadóórákra, a nő az anyák napi műsort is többször kihagyta. Nem segítettek a gyerekeknek tanulni, a fiúk gyakran hiányos felszereléssel mentek iskolába és a házi feladatokat sem csinálták meg.

A szülők nem töltöttek elég időt a gyerekekkel, az anya ideje zömét azzal töltötte, hogy a közösségi oldalakat böngészte, emellett sokat veszekedtek egymással előttük. Az egyik vitájuk odáig fajult idén februárban, hogy az apa megverte a feleségét. Az illetékes kormányhivatal idén kiemelte a gyerekeket a családból és nevelésbe vette.

” A szülök magatartásának következtében valamennyi gyermek érzelmileg súlyos fokban sérült, ami az elhanyagoltság, az elvárható gondoskodás hiányából fakad” – közölte az ügyészség. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik