Belföld

A kormány munkáját méltatja a nyugdíjasoknak küldött levelében Orbán

Jó egészséget kívánva üdvözli nyugdíjas honfitársait a miniszterelnök.

Megírtuk: bár nem az Erzsébet-utalványokkal együtt küldik, de mindenképpen kapnak a nyugdíjasok levelet Orbán Viktortól. A 444 megszerezte a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda által gondozott szöveget, és közzé is tette.

A „Tisztelt Nyugdíjas Honfitársam!” megszólítású levélben a miniszterelnök azt taglalja, hogy az elmúlt egy évszázad embert próbáló volt, „emberöltőnként újra kellett kezdeni a semmiből”. „Az ország – az Önök munkájának köszönhetően – újra és újra talpra tudott állni” – áll a kormányfő üzenetében.

A kormány, és személy szerint én is, mindent megteszünk azért, hogy érdemi támogatást nyújtsunk az idősebb nemzedéknek. Ezért döntöttünk korábban a rezsicsökkentésről, és ezért tettük lehetővé, hogy a nők 40 év munka után nyugdíjba mehessenek

– méltatja saját munkáját a miniszterelnök. Azt írja, „mivel a magyar gazdaság idén a vártnál is jobban teljesített”, döntéseket hoztak, egyrészt az Erzsébet-utalványról, másrészt arról, hogy januártól „jelentősen csökken a legfontosabb élelmiszerek áfája, és a tervezettnél jobban emelkednek a nyugdíjak”.

„A magyar nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra” – írja Orbán, aki jó egészséget kíván.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik