Belföld
Dobrai-Sandorne(960x640).jpg (Array)

Polt Péter ennyit tud a kámforrá vált Bróker Marcsiról

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 12. 07. 11:18

A legfőbb ügyész azt nem tudja, hol van a csaló, de azt igen, mikor zárulhat a nyomozás.

Lukács László György (Jobik) írásbeli kérdésében arra várt választ a legfőbb ügyésztől, hogy

Meddig húzódik a karcagi Kun-Mediátor ügyben a nyomozás?

Az ellenzéki politikus feltételezte, hogy Polt Péter előtt is ismert lehet a karcagi brókerbotrány, az, hogy Dobrai Sándorné ügyvezetésével a Kun-Mediátor Kft. olyan betétgyűjtési tevékenységet végzett, amely bűncselekmény alapos gyanúját vetette fel. Az ellenzéki politikus szerint a lakosság felháborodása az ügy kirobbanása óta sem csitult, ezért tartotta fontosnak megtudni, hol tart a nyomozás.

Miként halad a sértettek személyes meghallgatása? Hány főt sikerült személyesen meghallgatni az ügy elindulása óta? Milyen biztosítási intézkedéseket rendeltek el a gazdasági társasággal vagy annak tulajdonosaival vagy a tulajdonos közeli hozzátartozójával szemben? Mikorra várható az ügyben a nyomozás befejezése? Milyen nyomozati cselekményeket kell még megtenni? Van–e információja a nyomozóhatóságnak Dobrai Sándorné tartózkodási helye felől?

Több mint 800 sértett

Polt Péter válaszában jelezte, hogy eddig összesen 793 sértettet hallgattak ki tanúként. A még ki nem hallgatott sértettek közül 6 külföldi állampolgárt és 3 életvitelszerűen külföldön élő magyar állampolgárt írásban akarnak kihallgatni, 3 sértett kihallgatására egészségi állapotuk miatt nem volt lehetőség.

A sértetteknek okozott kár megtérülésének biztosításáért a nyomozóhatóság az ügyvezető és hozzátartozói, valamint az érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságoknál lefoglalást, illetőleg zár alá vételt foganatosított, összesen 193 748 832 forint értékben.

A legfőbb ügyész szerint a nyomozást várhatóan jövő április 14-én fejezik be. Elengedhetetlen a még ki nem hallgatott sértettek kihallgatása, az igazságügyi könyvszakértő szakvéleményének, a kibocsátott megkeresések eredményének bevárása, a beszerzett adatok értékelése.

A fentieken túl indokolt a sértettek által a KUN-MEDIÁTOR Kft. részére átutalt, illetőleg számlára befizetett összegek további sorsának vizsgálata, valamint az ügyvezető által megszerzett és elrejtett pénzösszegek felkutatása. Polt Péter ezen túl csak azt tudja, hogy a cég ügyvezetője 2015. április 13-án hagyta el Magyarország területét, azóta is külföldön tartózkodik, vele szemben európai, valamint nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungarian director István Szabó at the German Directors Award Metropolis ceremony at the University of Television and Film in Munich, Germany, 09 November 2014. Szabó is receiving an award for his life's work. This is the 4th time the prize, which comes with a 50,000 EUR endowment is awarded. Photo: TOBIAS HASE/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.