Belföld

Polt Péter ennyit tud a kámforrá vált Bróker Marcsiról

Dobrai-Sandorne(960x640).jpg (Array)
Dobrai-Sandorne(960x640).jpg (Array)
A legfőbb ügyész azt nem tudja, hol van a csaló, de azt igen, mikor zárulhat a nyomozás.

Lukács László György (Jobik) írásbeli kérdésében arra várt választ a legfőbb ügyésztől, hogy

Meddig húzódik a karcagi Kun-Mediátor ügyben a nyomozás?

Az ellenzéki politikus feltételezte, hogy Polt Péter előtt is ismert lehet a karcagi brókerbotrány, az, hogy Dobrai Sándorné ügyvezetésével a Kun-Mediátor Kft. olyan betétgyűjtési tevékenységet végzett, amely bűncselekmény alapos gyanúját vetette fel. Az ellenzéki politikus szerint a lakosság felháborodása az ügy kirobbanása óta sem csitult, ezért tartotta fontosnak megtudni, hol tart a nyomozás.

Miként halad a sértettek személyes meghallgatása? Hány főt sikerült személyesen meghallgatni az ügy elindulása óta? Milyen biztosítási intézkedéseket rendeltek el a gazdasági társasággal vagy annak tulajdonosaival vagy a tulajdonos közeli hozzátartozójával szemben? Mikorra várható az ügyben a nyomozás befejezése? Milyen nyomozati cselekményeket kell még megtenni? Van–e információja a nyomozóhatóságnak Dobrai Sándorné tartózkodási helye felől?

Több mint 800 sértett

Polt Péter válaszában jelezte, hogy eddig összesen 793 sértettet hallgattak ki tanúként. A még ki nem hallgatott sértettek közül 6 külföldi állampolgárt és 3 életvitelszerűen külföldön élő magyar állampolgárt írásban akarnak kihallgatni, 3 sértett kihallgatására egészségi állapotuk miatt nem volt lehetőség.

A sértetteknek okozott kár megtérülésének biztosításáért a nyomozóhatóság az ügyvezető és hozzátartozói, valamint az érdekeltségébe tartozó gazdasági társaságoknál lefoglalást, illetőleg zár alá vételt foganatosított, összesen 193 748 832 forint értékben.

A legfőbb ügyész szerint a nyomozást várhatóan jövő április 14-én fejezik be. Elengedhetetlen a még ki nem hallgatott sértettek kihallgatása, az igazságügyi könyvszakértő szakvéleményének, a kibocsátott megkeresések eredményének bevárása, a beszerzett adatok értékelése.

A fentieken túl indokolt a sértettek által a KUN-MEDIÁTOR Kft. részére átutalt, illetőleg számlára befizetett összegek további sorsának vizsgálata, valamint az ügyvezető által megszerzett és elrejtett pénzösszegek felkutatása. Polt Péter ezen túl csak azt tudja, hogy a cég ügyvezetője 2015. április 13-án hagyta el Magyarország területét, azóta is külföldön tartózkodik, vele szemben európai, valamint nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik