Belföld

Hatemeletnyi zuhanást élt túl a szegedi sportoló

panelház (panelház, )
panelház (panelház, )

Csodával határos módon élt túl egy zuhanást  egy ismert szegedi amatőr sportoló, aki ipari alpinistaként ellenőrizte egy Csongrádi sugárúti tízemeletes panelház szigetelését. A hatodik emelet magasságából esett egy üzlet elé, a betonra.  A biológia–testnevelés szakos pedagógus több mint két évtizede foglalkozik ipari alpinizmussal – írja a delmagyar. hu.

“Tudott beszélni, és magánál volt, de iszonyatos fájdalmai voltak. Amikor megkérdeztem tőle, hol fáj, azt mondta, mindenhol. Vittem neki egy rongyot a feje alá, de nem volt elég magas, ezért egy csomag konyhai törlőpapírral támasztottam meg a fejét. A mentőszolgálat munkatársai fél órán át stabilizálták a férfi állapotát, mire el tudták szállítani – mondta az egyik helyi boltos.

A súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett 54 éves amatőr sportolónak a Facebookon hirdettek véradást barátai, ismerősei. A bejegyzést közel kétszázan osztották meg. A múlt hét végén annyian adtak vért célzottan neki, hogy kis híján egy órát kellett sorba állni a Honvéd téri vérellátó központ előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik