Belföld

Lecsukták a részegen lövöldöző budapesti rendőrt

Előzetes letartóztatásba került az a budapesti rendőr, aki a gyanú szerint részegen lövöldözött egy csepeli társasházban még csütörtökön. A legszigorúbb kényszerintézkedés elrendeléséről szombaton döntött a bíróság a szökés, az elrejtőzés és a bizonyítás meghiúsításának veszélyére hivatkozva

Az ügyészség péntek délelőtt számolt be a történtekről. Eszerint a támadás csütörtökön kora délután történt,  az egyenruhás nem volt szolgálatban, amikor egy csepeli társasház földszintjén vitába keveredett a házkezelő alkalmazottjával. Veszekedés közben vette elő a fegyverét és több lövést is leadott. Először a plafonra, majd célzottan a férfira, aki éppen akkor csukta be a tűzlépcsőház ajtaját.

“Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a lövedék nem találta el a férfit, az átfúródott a tűzlépcsőház ajtaján és a falban állt meg”A rendőr ellen emberölés kísérlete miatt indult eljárás.

Pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki, miszerint pénteki hatállyal,  lemondással megszűnt a rendőr szolgálati jogviszonya.

Információink szerint a lövöldöző egyenruhás a IX. Kerületi Rendőrkapitányság egyik alosztályvezetője volt. Úgy tudjuk, azért lett dühös, mert zavarta, hogy munka folyik a folyosón, pontosabban az ezzel járó zaj miatt kelt ki magából annyira, hogy előkapta és többször elsütötte az önvédelmi fegyverét.

Olvasói sztorik