Belföld

Fejszével támadt alvó testvérére, mert szerinte miatta lett szegény

24.hu
24.hu

2016. 12. 01. 12:25

Kényszergyógykezelést indítványoztak a férfi ellen, aki idén januárban fejszével támadt a húgára, mert őt okolta rossz anyagi helyzetükért. Életveszélyt okozó testi sértés miatt akarták felelősségre vonni, de az ügyészség a felmentését kérte a vád alól kóros elmeállapota miatt.

A vádlott és lánytestvére együtt éltek Komádiban szüleik halála után. A nőt korábban a bíróság cselekvőképességet kizáró gondokság alá helyezte, gondnoka a vádlott lett. A férfi keveset keresett, és apjuk halálát neki kellett fizetnie a családi házra felvett hitel törlesztőrészletét is a napi megélhetésük biztosítása mellett. Tavaly év végére  jelentős pénzzavarba került, nem tudta befizetni a számlákat és a szomszédoktól, ismerősöktől kölcsönkért pénzt sem tudta visszaadni.

2016. január 11-én este bort ivott, majd lefeküdt aludni. Így tett testvére is. A férfi éjjel nem érezte jól magát, felkelt és az anyagi problémáin gondolkozott. Arra jutott, abban, hogy ilyen kilátástalan helyzetbe került, testvérének is szerepe van. Ezután a kamrába ment, felkapott egy fejszét, odament alvó rokonához és fejen ütötte a szerszám élével. Miután szembesült azzal, hogy mit tett, azonnal orvost hívott.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.