Belföld

Elkapták a Koszi klán hírhedt „bérgyilkosát”

Elfogták a rendőrök a hírhedt Koszi klánként elhíresült bűnbanda utolsó szabadlábon lévő tagját – értesült a 24.hu. V. Tibor, akit a szervezet bérgyilkosaként emlegettek sokáig, nem akárhogy bukott le: egy jól felszerelt csávolyi marihuána-ültetvényen ütöttek rajta. A házban volt minden: százötven tő növény, ugyanebből kilenc kiló szüretelve, magvak, tabletták, ventilátorok, lámpák és légbefúvó, vagyis, ami csak a termesztéshez kell. De mindezen túl fegyver, hangtompító és lőszer is akadt a portán.

De nézze meg a saját szemével:

Mindez még október 4-én történt, a rendőrség akkor annyit közölt, egy 36 éves román állampolgárt fogtak el, akit ellen kábítószer birtoklásának bűntette és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányságon.

Csakhogy V. Tibor nem 36 éves, és nem is román. Úgy tudjuk, ekkor az egyenruhások még nem sejtették, ki akadt a horgukra. A szökésben lévő 43 éves férfi ugyanis hamis papírokat használt.Az Europol januárban indított új weboldalt tizenhét nyelven, amely részletes leírással és fényképpel mutatja be Európa legkeresettebb bűnözőjét. Legutóbb akkor bukkant fel V. Tibor neve, ugyanis a listára két magyar került fel, az egyikük ő volt, a másik pedig az azóta is szökésben lévő,  alvilági körökben csak Varjúként ismert fegyveres rabló, Farkas Róbert.  A lista élén akkor a tavaly novemberi párizsi terrortámadásért felelős, azóta elfogott Salah Abdeslam és a brüsszeli „kalapos” robbantó, Mohamed Abrini állt.

A körözéséről szóló felhívás azóta nem érhető el. Ez volt az:

Europol
Europol

„V.Tibor fegyveres rablást kísérelt meg elkövetni egy páncélozott pénzszállító gépkocsi ellen Budapesten 2006-ban. Az elkövetés során Varjú több lövést adott le automata fegyveréből a pénzszállító autó irányába, és egy alkalommal kézigránátot dobott az autóra, amely felrobbant. Ő az utolsó szökésben lévő tagja a “Koszi Klán” néven ismertté vált szervezett bűnözői csoportnak. Varjú Tibort távollétében 13 év szabadságvesztésre ítélték.”

És Európa legkeresettebb bűnözőinek listájáról is eltűnt, legalábbis a képe és a neve. Annyi szerepel csupán a Farkas melletti rublikában, hogy a 43 éves körözöttet elkapták.

vtibor

 

Több száz év a magyar maffia tagjaira

A diósdi maffiaperként elhíresült ügynek 41 vádlottja volt. A klán tagjai ellen folyó perben a Kúria mondta ki a végső szót 2013 júniusában, és kisebb változtatásokkal helybenhagyta a tavasszal kiszabott ítéletet a gyilkosságok, az olajlopás és a bűnbanda egyéb ügyeiben.

A bíróságok szerint a vádlottak számlájára írhatók a diósdi kettős gyilkosság és más súlyos erőszakos bűncselekmények, pénzszállító autók és pénzintézetek elleni támadások, illetve a Mol százhalombattai finomítóját 100 milliós nagyságrendben megkárosító, tartálykocsikkal, és csővezetéken végrehajtott olajlopások.

Az 1998 és 2005 között elkövetett bűntettekért egy vádlottat életfogytiglan, kettőt 20 év, kettőt pedig 18 év és fél év fegyházbüntetéssel sújtottak. A másodfokon jogerősen elítélt 33 ember közül tucatnyian fordultak a Kúriához felülvizsgálati kérelemmel, de a legfelsőbb bírói fórum csupán két kisebb súlyú cselekmények miatt megvádolt ember esetében enyhítette némileg a minősítést és a kiszabott büntetést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik