Belföld

Elítélték a rendőrt, aki későn küldött segítséget Tomcatéknek

tomcat (tomcat, )
tomcat (tomcat, )

A Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa szolgálati kötelességszegés bűntettében bűnösnek találta azt a Pest megyei rendőrt, akinek mulasztása miatt tettlegességig fajult egy konfliktus a Tolvajkergetők nevű civil szerveződés és egy fiatal budakeszi illetőségű férfi között, aki előbbiek szerint ellopott egy értékes kerékpárt. A segélyhívó-ügyeletest százezer forint pénzbüntetéssel sújtották. Ha nem fizeti ki az összeget, száz napot kell fogházban töltenie – írja az mno.hu

A Tomcat néven ismert Polgár Tamáshoz köthető, akkoriban több százezres rajongótáborral rendelkező Tolvajkergetők csoport bevett módszere volt, hogy nyomkövetőkkel ellátott kerékpárt helyeztek ki közterületen, amikor pedig valaki ellopta a csalit, a nyomába eredtek, és visszatartották a rendőrség kiérkezésééig. Ilyen akcióba kezdtek tavaly áprilisban is, a bicikli 26-án éjszakára egy 26 éves budakeszi fiatalembernél, T. Andrásnál kötött ki, aki még aznap tovább is adta a sporteszközt. Tomcat és három társa felkereste az illetőt, aki – a későbbi jegyzőkönyvek, orvosi okiratok és a találkozásról közzétett videó szerint – erősen bódult állapotban, többféle szer hatása alatt volt. Mivel nem adta elő a biciklit, az önkéntes bűnüldözők rendőrt hívtak.

Az eljárásban kiderült, a vádlottak padjára ültetett segélyhívó-ügyeletes több mint 40 perc késedelemmel gondoskodott arról, hogy egyenruhás érkezzen a helyszínre, ahol az eltelt idő alatt előbb szóváltás, majd dulakodás alakult ki. T. András orr- és arccsonttörést szenvedett, és az egyik tolvajkergető is súlyosan megsérült. Ha a Tolvajkergetők által kihívott rendőrök időben értek volna ki, ez minden bizonnyal nem következett volna be – írják.

A megbüntetett rendőr tudomásul vette a büntetését, így az jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik