Belföld

Pintér Sándor belügyminiszter volt cége 300 millióért őrzi a gáztárolót

pintér sándor (pintér sándor, )
pintér sándor (pintér sándor, )

Az EU-s Közbeszérzési Értesítőből értesültünk róla, hogy a 2010-ig, miniszteri kinevezéséig Pintér Sándor tulajdonában álló Civil Zrt. nyerte el a Zsanai Földgáztárolón  “élőerős vagyonvédelmi, biztonsági szolgáltatás nyújtására” kiírt közbeszerzést. A Magyar Földgáztároló Zrt. mindezért

300 millió forintot fizet a vállalkozásnak.

Pintér Sándor a Civil Zrt.-t milliárdos áron adta el 2010-ben, az Index cikkében részletezi, hogy a tulajdonosváltás után nemhogy csökkent volna az érdeklődés a cég iránt, önkormányzatok, bankok, állami intézmények szavaztak bizalmat az őrző-védő vállalkozásnak. Az Opten céginformációs adatbázisban megnéztük, hogyan is alakult az egykori Pintér-cég nettó árbevétele, a számok magukért beszélnek:

A kép az Optenről van, köszönet érte.
A kép az Optenről van, köszönet érte.

A Civil Zrt. a Zsanai Földgáztárolón az őrzés-védelmi tevékenységet fegyveres biztonsági őrökkel, míg a személyek és gépjárművek be- és kiléptetését fegyver nélküli személy- és vagyonőrökkel fogja megvalósítani. A cég egyébként a  Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. elől happolta el a megbízást, mindössze ketten tettek ajánlatot.

Egykori tulajdonos ide vagy oda, a Civil Zrt.-t tavaly kegyetlenül elkaszálták a bíróságon – immár harmadik alkalommal. A részleteket itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik