Belföld

Megint elkaszálták a bíróságon Pintér Sándor volt cégét

pinter-sandor(210x140).jpg (Array)
pinter-sandor(210x140).jpg (Array)

Igencsak szövevényes alvállalkozói hálón keresztül foglalkoztattak egy biztonsági őrt.

Harmadszor is elmarasztalta a bíróság a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-t, mely korábban Pintér Sándor belügyminiszter tulajdonában volt – írja az Index. A céget egy biztonsági őr perelte, aki az OTP egyik fiókjában dolgozott, amit elvileg ez a cég védett. Amikor kirúgták a férfit, kiderült, hogy valójában olyan alvállalkozói cégekhez volt bejelentve, amelyekről addig soha nem is hallott.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a nyolc éve húzódó ügyben nemrég ismét elmarasztalta a céget és arra kötelezte, hogy a biztonsági őrnek fizessen ki 7,2 millió forint elmaradt munkabért és a pénz késedelmi kamatait. A munkaügyi vita 2007 óta zajlik, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság már 2008-ban, a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság pedig 2010-ben bizonyítottnak látta, hogy Varga egyértelműen a Civil Zrt. alkalmazottja volt, hiába dobálták különféle kft.-k között. A biztonsági cég viszont minduntalan fellebbezett.

Az időközben bekért nyilatkozatokból egy nagyon szövevényes, az őrző-védő üzletágra ma is jellemző alvállalkozó hálózat képe rajzolódott ki. Az OTP és a Civil Zrt. közti megállapodás viszont csak egy alvállalkozó bevonását engedélyezte. A biztonsági őrt tudta nélkül mégis többszörösen továbbpasszolták, munkavégzése viszont egyértelműen a Civil Zrt. érdekét szolgálta.

Pintér Sándor a céget 2010-ben, miniszteri kinevezésekor adta el, több milliárd forintért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik