Belföld

Visszament, hogy megkéselje a férfit, akit már megölt – 10 évet kapott a gyulai gyilkos

Aljas indokból,  különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kegyeletsértés és rablás – mindebben bűnösnek találta a Gyulai Törvényszék – azt a fiatalt szerdán, aki a vád szerint  idén februárban megölt egy férfit Gyulán. A bíróság – az ítélet közepes fokban korlátozott beszámítási képességgel rendelkező – huszonévest tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta. A döntés szerint azután feltételesen szabadlábra bocsátható, hogy letöltötte büntetése kétharmadát.

A törvényszék megállapította: a fiatal a gyilkosság előtti estén – február 4-én – több gyulai kocsmát is végigjárt, majd a buszállomáson találkozott egy ismerősével, a későbbi áldozattal. A következő órákat együtt töltötték, megfordultak egy boltban, egy gyorsétteremben és a Kétegyházi úton lévő hídnál is. Hajnalban ismét a buszpályaudvaron kötöttek ki. Leültek egy padra, és összevesztek valamin. A mindössze 20 éves fiú ekkor döntötte el, hogy megszerzi ismerőse pénzét. Ő enyhén, áldozata viszont súlyosan ittas volt. Felállt a padról és többször fejbe rúgta a férfit, aki így a járdára esett. Még ekkor sem állt le, tovább bántalmazta, majd kivette a kabátjában lévő pénzt, valamivel több, mint 5600 forintot és elindult haza.

Húsz perccel később azonban az a gondolata támadt, hogy ismerőse számon kérheti őt, ha magához tér, ezért visszament a peronra. Tudta, hogy a férfi zsebében egy pillangókés lapul, ezért kivette azt és többször megszúrta az egyébként eszméletlen állapotban lévő áldozatot test szerte, és még legalább négyszer-ötször fejbe rúgta. A férfi meghalt, a bíróság szerint sérülései olyan súlyosak voltak, hogy akkor sem lehetett volna megmenteni, ha azonnal orvosi segítséget kap.  “A vádlott általi bántalmazás elszenvedése az emberi élet kioltásával rendszerint együtt járó szenvedést lényegesen meghaladta”- közölték.

A fiatal ismét hazaindult, de végül visszatért a helyszínre és újabb szúrásokat ejtett az ekkor már halott áldozat testén. A rendőrök másnap otthonából állították elő. Ugyanaz a véres ruha volt rajta, amelyben a gyilkosságot elkövette, abban feküdt le aludni, és a kés is nála volt.

Az ítélet azért nem emelkedett jogerőre, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik