Belföld

Négyen erőszakoltak meg egy stoppoló egyetemistát Érden – elkezdődött a per

Első tárgyalását tartja a Budaörsi Járásbíróság annak a négyfős társaságnak az ügyében, akik a vád szerint még 2010-ben elkábítottak és megerőszakoltak egy kolumbiai diáklányt Érden. Szexuális erőszak bűntette miatt kell felelniük – egyebek mellett.

Pozsonyba akart eljutni

A vádirat szerint a lány Németországban járt egyetemre, Budapestre egynapos városnézésre érkezett.  A Népligetből indult volna busszal Pozsonyba, ám kiderült,  aznap már nem indul több járat, így stoppolni kezdett. Későbbi támadó vették fel. Azt mondták neki, hogy 50 euróért elviszik Pozsonyba. A lány beszállt, a társaság pedig elindult, csak éppen Érdre.

A lánnyal utastársai egy “furcsa kávét” akartak megitatni, de ő erre nem volt hajlandó. Úgy döntött, elmegy, ki is szállt az autóból, de visszatuszkolták, és arra kényszerítették, hogy altatóval teletömött üdítőt igyon. A lány elkábult, támadói pedig a település határába vitték.

Üdítőbe kevert altató

A vádlottak a sértettet levetkőztették, a sértettel az egyik vádlott a gépkocsiban közösült, miközben a többi vádlott a sértett mellét fogdosták. Az aktus közben a sértett magához tért, próbált segítséget kérni, de az egyik vádlott azt mondta a sértettnek, hogy akkor adják vissza a telefonját, ha őt orálisan kielégíti” – áll egyebek mellett a vádiratban. A vádlott erőszakkal kényszerítette is erre a lányt, aki félelmében nem mert ellenkezdni. Így tett egy másik támadó is, kicsit távolabb vitte őt és letérdeltette. A fiatal öklendezni kezdett, levegő után kapkodott és végül sikerült eltolnia magától a férfit.

A tárasaság ezután visszaült az autóba, és a lányt a XI. kerületbe vitték, ahol magára hagyták.  A 2015 májusában tartóztatták le őket, ügyükben idén nyáron emeltek vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik