Belföld

Belvárosi irodában termesztették a drogot Veszprémben

Társtettesként, kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt állhat bíróság elé két férfi, akik másfél évet keresztül termesztettek kábítószert Veszprémben, méghozzá egy belvárosi irodában. A megyei főügyészség kedden arról tájékoztatott, hogy vádat emeltek az ügyben.

Az érintettek gyermekkori barátok, akik tavaly év elején döntötték el, hogy marihuána termesztésbe kezdenek, az ehhez szükséges eszközöket pedig együtt szerzik be illetve veszik meg.  Az ültetvény helyéül egy belvárosi, 150 négyzetméteres irodát választottak, amit kibéreltek. Az idősebb vádlott ingatlanközvetítőként dolgozott, így szerezték meg a helyet, mégpedig úgy, hogy a társa álnéven mutatkozott be a tulajdonosnak, és egy nem létező szlovák cég nevében vette ki azt.

Az eredeti tervről mit sem sejtő tulajdonos még a szerződés megkötése előtt a bérlő kérésére korszerűsítette az irodát,  új elektromos hálózatot épített ki. A vádlottak ezután a növény  folyamatos termesztésére és szüretelésére rendezkedtek be, telepítették a szükséges  fénytechnikai, szellőző-, valamint öntözőrendszert is kialakítottak.

A magasföldszinti irodában  2015 áprilisától 2015. december végéig legkevesebb 500 tő marihuánát termesztettek a vád szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik