Belföld

Családirtással fenyegette meg társait a rács mögött lévő férfi

Hamarosan bíróság elé állítanak egy párt Győr-Moson-Sopron megyében, akik kábítószer-kereskedelem miatt indult ügyükben megfenyegették társaikat. Az ügyészség hétfőn közölte: vádat emeltek.

A vádirat szerint egyikük – egy 33 éves férfi – előzetes letartóztatásba is került az ügy miatt, barátnője pedig szintén a gyanúsítottak között volt, másokkal együtt.  A fogvatartott szerzett egy telefont, amit titokban tartott magánál a rácsok mögött. 2016 márciusában a párja Sopronban sétált és épp beszéltek, amikor a nő meglátta az utcán társaikat, és átadta nekik a mobilt.

 

A férfi számonkérte cinkosait, amiért „feldobták a rendőrségen”, majd azzal fenyegetőzött, hogy kiirtja a családjukat. Ezután arra kérte barátnőjét, vegyen egy telefont az egyik társuknak, hogy a későbbiekben is tudjon vele beszélni, ha akar. Ez meg is történt.

A vásárlás után az érintettek úgy váltak el, hogy a nő a távolodók után kiabált, majd feléjük lőtt gázpisztollyal azzal a felkiáltással, hogy

„most a lábadba kellett volna lőnöm, de legközelebb célba fog találni!”.
Az ügyészség a vádlottakat kényszerítés hatósági eljárásban bűncselekmények minősített esetével vádolja. Már a nő is előzetesben van, rács mögött várják a tárgyalásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik