Belföld

Valószínűleg vége van a bőnyi rendőrgyilkos szervezetének

Úgy tudni, a hatóságoknak nincs tudomása más fegyverkező szélsőséges szervezetről.

A Magyar Nemzeti Arcvonalnak (MNA) valószínűleg vége van – így összegezte az Indexnek egy rendőrségi forrása a hungarista szervezettel szembeni nagyszabású keddi rajtaütést. Az MNA vezetője, Győrkös István volt az, aki október végén Bőnyben, egy házkutatás során agyonlőtt egy rendőrt.

A TEK és a rendőrség emberei kedden kilenc településen tartottak rajtaütést. Gépfegyvereket és robbanószereket is találtak, de feltűnően sok volt az airsoft-fegyver és a légpuska. A hatóságoknak még nincs információjuk arról, hogy a szélsőségesek honnan szerezték be a főleg orosz és szlovák gyártmányú fegyvereket.

Az sem világos még, hogy akiknél a fegyvereket találták, azok a 2012-ben kettészakadt MNA melyik táborába tartoztak: a Győrkös-féle csoportba vagy a magukat tisztán hungaristának tartók közé, de úgy tudni, a házkutatás mindkét kör tagjait érintette.

Az Index értesülése szerint a magyarországi szélsőséges szervezetek közül a hatóságok csak az MNA-t tartják félkatonainak, mert tudomásuk szerint mások, így például a Betyársereg sem fegyverkezik, nem készül fegyveres harcra. Ezek így megúszhatják a „látványos retorziót”, amit egyértelműen a bőnyi rendőrgyilkosság váltott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik