Belföld

Nyolc éve rettegnek egy őrjöngő lakótól egy szegedi házban

Nyolc éve megkeseríti szomszédai életét egy móravárosi férfi, aki pszichiátriai kezelésre szoruló beteg. Az érintettek zaklatásokról, fenyegetésekről beszélnek.

“Nem tudja elképzelni, milyen a gyerekeknek elszenvedni, hogy a szülők magukat sem képesek megvédeni, nemhogy őket, ha a szomszéd üvöltve átkozódik, vagy gyilkossággal, csonkítással fenyegetőzik – mondták a szomszédok a delmagyar.hu-nak.

A férfi a lakók szerint beteg,  emiatt kizárólagos gondnokság alatt áll, de a gondnoka is tehetetlen. Előfordult, hogy téglával dobálja a bejárai ajtót, olykor pedig éjjel ordítozik, csonkítással, gyilkossággal fenyegetőzik.

A lakóközösség úgy látja, a hatóságok számára ők csak ügyek, iratok a rendszerben, miközben nap mint nap ki vannak téve egyetlen ember tudatos kínzásának. Tehetetlennek érzik magukat a beteg háziorvosával együtt. Miután a doktornő beviteti a pszichiátriára, mert veszélyesnek látja, alig telik el egy óra, és a férfi újból otthon üvölt, hogy „na látjátok, hazaengedtek, nem csinálnak velem semmit”. Ugyanis a klinikán tud úgy viselkedni, hogy nem tartják bent. Legutóbbi feljelentésüket 16-an írták alá a beteg környezetéből.

A szomszédok minden lehetséges hatóságot végigjártak: a rendőrség járőrszolgálatát, a megyei nyomozóhivatalát, az ügyészséget, a gyámhatóságot, a kormányhivatalt, a katasztrófavédelmet, a mentőszolgálatot, a pszichiátriai klinikát, az önkormányzatot, hiába. A móravárosi lakóközösség szerint beteg szomszédjuknak megfelelő intézeti ellátásra lenne szüksége. Hangsúlyozzák, ők nem a férfi büntetését kérik, hanem mindnyájuk helyzetét szeretnék tartósan és megnyugtatóan rendezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik