Belföld

Hússzeletelő késsel szúrta mellkason az élettársát a kecskeméti nő

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette – ezért állítanak bíróság elé hamarosan egy 41 éves kecskeméti nőt, aki tavaly nyár elején egy hússzeletelő késsel rontott neki párjának. Az ügyészség kedden közölte: vádat emeltek az ügyben.

Az asszony  17 évig volt együtt élettársával, a pár Kecskeméten, egy bérelt lakásban lakott. Az utóbbi években azonban megromlott közötük a kapcsolat, emiatt olykor nem beszéltek egymással, máskor viszont tettlegességig fajultak a vitáik. Körülbelül két-három héttel a késelés előtt ismét összevesztek, ám ezután megint hosszú ideig nem beszéltek.

Az ominózus reggelen – 2015. június 4-én – a férfi felkelt, hogy levigye a kutyát sétálni.

“Az előszobában készülődött, amikor a nő minden előzmény nélkül magához vett egy hússzeletelő kést és az előszobába lépve a férfit szemből, nagy erővel mellkason szúrta.” A férfi a történtek után a hálószobába ment és lefeküdt, párja pedig elkezdte feltakarítani a vért, közben kihívta a mentőket. A sérültet életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az ügyészség szerint csak azért élte túl a támadást, mert gyors és szakszerű segítséget kapott.

A nő szabadlábon várja a tárgyalást, ügyét a Kecskeméti Törvényszék tárgyalja majd. Ha bűnösnek találják életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, kettőtől  nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik