Belföld

Életveszélyesen megverték a 2 éves kislányt – elbaltázott kihallgatás miatt mentették fel az anyát

Felmentett a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a tiszaföldvári nőt akit kétéves gyermeke bántalmazása miatt első fokon elmarasztalt a Szolnoki Törvényszék. Az elsőfokú bíróság a nőt négy év börtönbüntetéssel sújtotta.

Nem volt ott a védő

A másodfokon eljáró tanácsvezető bíró kifejtette:  a vád az asszony első kihallgatásakor tett beismerő vallomásán alapult. Azonban ezt a vallomást ki kellett rekeszteni a bizonyítékok közül, mivel azt a nyomozó hatóság – törvénysértő módon – úgy szerezte be, hogy a kihallgatáson nem vett részt védő. Így pedig már nem áll rendelkezésre egyetlen olyan bizonyíték sem, amelynek alapján aggálymentesen meg lehetne állapítani azt, hogy a gyermeket kizárólag az anyja bántalmazhatta. Olyan tárgyi bizonyítékot sem tudott a vád felmutatni, amely a nő bűnösségét minden kétséget kizáróan igazolta volna.

A táblabíróság döntése ellen az ügyészség fellebbezett, így az ügy harmadfokon a Kúria elé kerül.

Rosszul lett, leállt a légzése, életmentő műtéten esett át

A Szolnoki Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a nő 2014. február 22-én reggel a tűzhely előtt állva veszekedni kezdett kétéves kislányával mondván, hogy semmit nem tud tőle csinálni. Arcon ütötte a kicsit, ettől a kislány a mosogatószekrénynek esett, beütötte a fejét, majd sírva a szobába ment. A nő – kávéval a kezében – követte a gyereket, majd a szobaajtó előtt a lábával megtaszította őt. A kicsi hanyatt esett, a két helyiséget elválasztó betonlépcsőre.

Délre a kislány rosszul lett, mentőt hívtak hozzá. Időközben leállt a légzése, az egyik szomszéd kezdte el a lélegeztetését, amit a mentősök folytattak. Kórházba vitték, ahol életmentő műtéten esett át. A kislány más sérülések mellett homlokcsonttörést is szenvedett, gyógyulása négy-öt hónapig tartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik