Belföld

Nem semmi rejtekhelyet csináltak a kocsiban a 14 kilós drogszállítmánynak – fotókkal

Két albán férfit kaptak el a rendőrök, akik Röszkén próbáltak Magyarországra csempészni egy drogszállítmányt. A páros múlt még múlt hét szombaton délelőtt 10 óra körül jelentkezett belépésre, de a vámvizsgálaton “elcsúsztak”, a Nemzeti Adó és Vámhivatal emberei ugyanis megtalálták a lökhárítóba rejtett drogot: összesen huszonkét darab – barna ragasztószalaggal és kávéval beszórt – csomagot,  amelyek összesen tizennégy kilót nyomtak. A lefoglalt drog a gyorsteszt szerint marihuána.

police.hu
police.hu

Az egyenruhások a kábítószert lefoglalták, a két férfit pedig előállították. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a marihuána hatóanyag-tartama meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószer kiskereskedelmi feketepiaci értéke csaknem 28 millió forint.  Azóta mindkét külföldi előzetes letartóztatásba került kábítószer birtoklásának bűntette miatt.

police.hu
police.hu

Október végén  egy buszon akadtak egy kilogramm kábítószerre a NAV emberei Röszkén. Akkor egy kilogramm heroint próbáltak átcsempészni a határon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik