Belföld

Ácskalapáccsal vert félholtra egy nőt Budapesten

Vádat emelt az ügyészség egy 27 éves román fiatalember ellen, aki tavaly ősszel kalapáccsal vert össze és sebesített meg életveszélyesen egy nőt egy VII. kerületi lakásban. A támadót hamarosan bíróság elé állítják, ahol emberölés kísérlete miatt kell felelnie.

A külföldi vádlott egy építőipari cégnél dolgozott segédmunkásként. Hétvégén különmunkákat is vállalt, így kapcsolódott be egy VII. kerületi borozó felújításába. Amíg tartott a munka, az éjszakákat is ott töltötte. A nővel tavaly október közepén egy internetes hirdetés kapcsán ismerkedett meg, el is ment hozzá a VII. kerületbe, és megbeszélt vele egy újabb találkozót is október 31-re.

Munkából ment hozzá, így a hátizsákjában volt egy ácskalapács. A nő a vádirat szerint tett egy megjegyzést, ami kuncsaftjának nem tetszett, ezért több nagy erejű ütést mért a fejére a szerszámmal. Ezután – hogy megtévessze a hatóságokat – elvette a laptopját és a telefonját, majd sorsára hagyta az erősen vérző nőt. A holmiktól később megszabadult.

A magatehetetlen sérültre a lakótársa talált rá másnap délután. Ő értesítette a mentőket. A nőt  a mentők életveszélyes fejsérüléssel vitték kórházba, aki – ha nem kap időben orvosi segítséget – valószínűleg meghalt volna.

A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Ha bűnösnek találják, öttől tizenöt évig terjedő szabadságveszéssel büntethető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik