Belföld

Orbán: Nem sérülhetnek a Nagy-Britanniában élő magyarok jogai a Brexit után

November 9-én egynapos munkalátogatásra utazott Londonba Orbán Viktor kormányfő, és hivatalában fogadja őt Theresa May brit miniszterelnök.

Orbán Viktor a megbeszélés után magyar újságíróknak azt mondta: Magyarország azt szeretné elérni, hogy a Nagy-Britanniában élő magyarok jogai ne sérüljenek a brit EU-tagság megszűnésével. A magyar miniszterelnök szerint a találkozón egyetértés alakult ki arról, hogy ezt a kérdést a viszonosság elve alapján kell kezelni, tehát

ha az Európában élő britek szerzett jogai nem csorbulnak, abban az esetben a brit kormány álláspontja szerint a Nagy-Britanniában dolgozó EU-állampolgárok jogai sem sérülhetnek.

Trump diadalával kapcsolatban úgy nyilatkozott: a világnak mindig jót tett az, ha sikerült magát kiszabadítani az éppen uralkodó ideológiai irányzatok fogságából, és vissza tudott térni a valóság talajára.

Szerintem most ez történt az Egyesült Államokban, és ez esélyt ad a nyugati világ többi részének is, hogy kiszakítsa magát az ideológiák, a politikai korrektség, a valóságtól eltávolodott gondolkodásmód és beszédmód fogságából, és visszatérünk végre a realitások talajára

– mondta Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik