Belföld

Ismeretlen támadóra fogták a késelést a budapesti élettársak

Vádat emeltek egy nő ellen, aki életveszélyesen megkéselte élettársát, majd azt hazudták a rendőröknek, hogy ismeretlen támadó sebesítette meg a férfit. Az asszonyt hamarosan bíróság elé állítják, ha bűnösnek találják életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

A 46 éves budapesti nő  együtt élt párjával egy XXI. kerületi lakásban. Gyakoriak voltak közöttük a veszekedések, amelyek nem egyszer tettlegességbe torkollottak. Így történt ez február 5-én is. Az asszony otthon volt, ivott, élettársa az esti órákban ért haza, szintén ittasan. Összevesztek, a nő pedig felkapott egy konyhakést, és megszúrta a kanapén ülő, éppen előrehajoló párját.

A férfi azt mondta, nem érzi a lábát, élettársa ettől megijedt, de nem hívott segítséget. Attól félt, hogy börtönbe kerül. A sérült hívta végül ki őket, miután megbeszélték, hogy azt mondják, a kapuban támadt rá egy ember, akit nem ismernek. Rendőrök érkeztek, akik a mosogatóban megtalálták a véres konyhakést. Ezután a nő kénytelen volt bevallani, hogy ő sebesítette meg az élettársát.

A férfit a mentők kórházba vitték,  ahol műtéten esett át. Mint kiderült, életveszélyes gerincsérülést szenvedett – tájékoztatott kedden a Fővárosi Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik