Belföld

Combon szúrta lánya ismerősét egy kerítésdarabbal, mert azt hitte cigit lopott

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás és súlyos testi sértés miatt állítanak  bíróság elé egy tiszaalpári férfit, aki combon szúrta lánya ismerősét egy hegyes kerítéselemmel, mert azt hitte, hogy ellopott egy doboz cigarettát. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden közölte: vádat emeltek az ügyben.

A 62 éves vádlott lánya idén június 20-án este együtt italozott egy testvérpárral. Miután bezárt a hely ahol mulattak, a fivérek egy darabon elkísérték a nőt hazafelé, aki útközben a bokrok közé ment, hogy elvégezze a dolgát. Ezalatt a  táskáját a bokor mellé tette és ott is hagyta, mégis később kísérőit gyanúsította meg azzal, hogy elemelték a cigarettáját.

Amikor hazaért, elmondta apjának, hogy szerinte ismerősei meglopták. Ezután együtt utánuk mentek a  buszmegállóba, ahol a testvérek várakoztak. A férfi ordibálni kezdett velük és számon kérte őket az eltűnt cigi miatt. Nála volt a már említett kerítésdarab, ezzel próbálta többször megütni egyiküket, és a térdén el is találta. Ezután a másik férfihoz fordult és lábon szúrta. A sérült combja erősen vérezni kezdett, a testvére – látva ezt – a földre lökte a támadót, aki tovább hadonászott a kerítéselemmel.

“A sértett a bal combján 8 cm hosszúságú, mélybe hatoló roncsolt szúrt-szakított sérülést szenvedett el, melynek tényleges gyógytartama 3 hét volt.”

Ha az egyébként büntetlen előéletű férfit bűnösnek találják, kettőtől tizenegy évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Az ügyet a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik