Belföld

Volner: Az Iszlám Állam fellegvárában is lehet letelepedési kötvényt jegyezni

Volner János (Volner János)
Volner János (Volner János)
Volner János arról beszélt, a Jobbik csak akkor támogatja az alkotmánymódosítást, ha a letelepedési kötvénynek vége lesz. Hablatyolt valamit Gyöngyösi Márton hídfős találkozójáról.

A Jobbik arra kéri a Fideszt, hogy gondoskodjon a letelepedési kötvények megszüntetéséről. Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján egyfajta válaszútként említette az alaptörvény-módosítási javaslat keddi zárószavazását: szerinte Orbán Viktornak el kell döntenie, hogy a magyar emberek biztonságát tartja-e elsődlegesnek, vagy meg szeretné védeni

a piszkos, offshore cégeken keresztül lebonyolított letelepedésikötvény-bizniszt.

A Jobbik tartja elvi álláspontját, és a migráció minden formájára nemet mond. Fontosnak nevezte, hogy akkor támogatják az alkotmánymódosítást, ha megszűnnek a kötvények.

Volner bírálta, hogy “az Iszlám Állam fellegvárának számító Irakban” is lehet kötvényeket jegyezni, ami növeli a terrorkockázatot. Megjegyezte, hogy egy felmérés szerint a Fidesz-szavazók 9 százaléka tartja előnyösnek a kötvényeket, 86 százalékuk pedig tart attól, hogy terroristák is hozzájuthatnak.

Gyöngyösi-Hídfő-csúcstalálkozó

Volnert kérdezték arról, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága is napirendre tűzte Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő és Szalai Gábor újságíró találkozójának ügyét. Azt válaszolta, a “Hídfő ugyanolyan újságírót küldött a Jobbik politikusaihoz, mint bármelyik más sajtótermék”. A Jobbik mindenkinek nyilatkozik, más kapcsolatuk nincs – tette hozzá.

Arról Volner elfelejtett nyilatkozni, hogy az orosz domain alatt működő, szélsőséges oldalt sokan Moszkva trójai falovának tartják.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik