Belföld

Pharaon-ügyben évszámok falába ütközik az ellenzék

24.hu
24.hu

2016. 11. 07. 14:47

Hatalmas a maszatolás még titkosszolgálati szinten is a gyanús szaúdi vállalkozó ügyében. Hiába ülésezett a nemzetbiztonsági bizottság, Molnár Zsolt elnök csak a fejét vakargatta az eltérő születési dátumok és a sok Pharaon láttán.
Korábban a témában:

Kihelyezett ülést tartott a parlament nemzetbiztonsági bizottsága az Információs Hivatalban, hogy végre tiszta vizet öntsenek a pohárba Gaith Pharaon ügyében – írja a Hvg.hu. A tisztavizes dolog nem sikerült annyira – főleg, hogy az ellenzék nem törte magát, hogy jelen legyen -, Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke azt mondta:

Szinte minden minősített információ.

Annyi kiderült, hogy egyre nagyobb szerinte a kormányzati ködösítés és mellébeszélés az ügyben. Tagadta Orbán Viktor kijelentését, hogy a hatóságok nem tártak fel nemzetbiztonsági kockázatot az ügyben. Molnár állítja, Pharaon előéletével szabadon közlekedni vagy üzletelni eleve fenyegetés, még ha minden szabályt be is tartott a szaúdi milliárdos, aki az FBI körözési listáján is megfordult. Azonban az lutri, ki az igazi Pharaon:

Azért ütközöm mindig falakba, mert a személyazonosság megállapítása miatt gyakorlatilag most is ott tartunk, hogy nem tudni, hogy egy, kettő, vagy három Pharaonról beszélünk. Születési évszámok, helyek, adatok térnek el.

Molnár szerint a Pharaonról készült képek ellenére sem egyértelmű a helyzet, nem egyértelmű, melyik Pharaon szerepel a fotókon (ld. a borítóképet). Az Egyesült Államok amúgy már megküldte Pharaon ujjlenyomatait, tehát azonosítani tudnák őt adott esetben.

A Hvg szerint meg se próbálják elfogni a szaúdi bizniszment, de az amerikaiak se törték magukat eddig, hogy kézre kerítsék őt. Sőt, 2008-ban maga Pharaon cége végezte a bagrami, afganisztáni légibázis vadászgépeinek utántöltését, erről megállapodás is született a cégével.

Németh Szilárd lebirkózta az érveket

Németh Szilárd is reagált a Fideszből Molnár állításaira, amikre azt mondta, az összes “óriási hazugság”. Ő úgy tudja Végh Zsuzsannától, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatójától és Kontrát Károlytól, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárától, hogy Pharaont szigorúan ellenőrizték, jogszerűen kapott vízumot is.

Volt konzultáció a schengeni övezet más államaival is, de egyik sem emelt kifogást a vízum ellen. Németh szerint “a balliberális és a jobbikos ellenzék és sajtó közös lejárató akcióinak következtében” nemzetbiztonsági ellenőrzés is lezajlott, de nem tártak fel kockázatot. Ha most már magyar földre lépne Pharaon, elfognak és átadnák az FBI-nak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.