Belföld

Novák Előd bevallotta, ő szivárogtatta ki a Kubatov-felvételt

A Jobbik korábbi parlamenti képviselőjét megihlette a Snowdenről szóló film, ezért bevallotta, ő adta ki a Kubatov-listákról szóló hangfelvételt.

Novák a Facebookon arról ír, hogy miután megnézte a filmet, rájött, mindig is vonzódott a magányos hősökhöz, példaképe Snowden.

(…) elárulom: én szereztem meg és hoztam nyilvánosságra (elküldve a Kuruc.infónak) az ún. Kubatov-hangfelvételt a 2010-es választás előtt. Bár a törvénytelen adatgyűjtést sajnos ugyanúgy folytatja a Fidesz a leleplezése óta is, ahogy az USA a Snowden-felfedezés után is a világ elképesztő megfigyelését, beleértve a hálószobatitkainkat is.

A felvételen az hallható, hogy a Fidesz listát vezet a szimpatizánsairól, adatbázisa van nevekkel, címekkel, elérhetőségekkel, sőt, a szimpátia mértékéről is. A felvételen bevallják, hogy név szerint ismert 365 000 pécsi fideszes, akik az ő jelöltjükre szavaztak egy időközi polgármester-választáson.

Kubatov is beszél a felvételen, ő a Fidesz kampánycsendsértéséről, az MSZP negatív színben való feltüntetéséről többek között.

A Snowden-filmről itt írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik