Belföld

Átvágta barátja nyakát egy újpesti kapualjban, miután összevesztek a pénz miatt

újpesti haláleset (Array)
újpesti haláleset (Array)

Hamarosan bíróság elé állítják azt a férfit, aki megölte ismerősét tavaly tavasszal Újpesten.  A Fővárosi Főügyészség szerint a 40 éves támadó először ököllel, majd egy késsel olyan durván, kegyetlenül bántalmazta áldozatát, hogy akkor sem lehetett volna megmenteni az életét, ha azonnal segítséget kap.

A brutális bűncselekményről pénteken újabb részletek derültek ki, például, hogy a férfinak végül különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével kell bíróság elé állnia. A rendőrség az ügyben még halált okozó testi sértés miatt kezdett el nyomozni. Az ügyészség tájékoztatása szerint mindkét érintett hajléktalanként élt, általában Újpesten töltötték az idejüket, az éjszakákat pedig a József Attila utca egyik házánál, a garázsbejáró mellett, az a rész ugyanis szélvédett volt.

A gyilkosság napján – 2015. március 31-én  – is ott találkoztak, majd leültek együtt inni, majd összevesztek – valószínűleg a pénz miatt. A vita hevében a vádlott

 “nagy-, illetve közepes erővel ököllel, legalább hússzor megütötte a földön ülő sértettet, majd elővett egy kést és azzal szintén nagy erővel, két alkalommal megvágta a sértett nyakát”.

A támadó ezután elment, az áldozatra a reggeli órákban járókelők bukkantak rá. A mentők a férfit agy- és nyaki sérüléssel, koponyatöréssel és egyéb súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni az orvosok, néhány órán belül meghalt.

újpesti haláleset (újpesti haláleset)
újpesti haláleset (újpesti haláleset)

Ha a férfit a bíróság bűnösnek találja, tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik