Belföld

Hetvenegy éves asszony csábított el és lopott meg, majd zárt be egy idős férfit

Lopás és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt állítottak bíróság elé egy 71 éves budapesti asszonyt, aki meglopta újdonsült ismerősét, majd rázárta házának kapuját. Gyorsított eljárásban egy év nyolc hónap börtönt kapott két évre felfüggesztve, illetve kötelezték, hogy fizesse meg a kárt.

Az egyébként büntetett előéletű asszony újsághirdetés útján ismerkedett meg az idős férfival, és szeptember 21-én le is utazott hozzá Tassra, hogy ott töltsék a napot. Újdonsült ismerőse az esti órákban fürödni ment, ezt használta ki a nő és ellopta a tárcáját, benne 60 ezer forinttal és a bankkártyájával. Átkutatta a szekrényét is, ahol egy fehérarany pecsétgyűrűt, egy medált, egy telefont és egy lakáskulcsot talált. Ezeket szintén elemelte.

A nő ezután elhagyta a házat,  tette mindezt úgy, hogy az utcai kiskaput bezárta maga után, hogy a férfi ne tudjon utánamenni. Az ügyészség szerint ezzel megfosztotta őt a személyi szabadságától. A rászedett lakó csak úgy tudott kijutni, hogy értesítette egyik rokonát, aki odament a pótkulccsal.

A nő összesen 300 ezer forintnyi értéket zsákmányolt. Az ékszereket az eljárás alatt lefoglalták, így a kár részben megtérült. A pénzt és a mobiltelefont nem találták meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik