Belföld

Fegyverarzenált találtak egy nógrádi házban, a TEK vonult – videóval

Rendőrök mentek csütörtök délelőtt Ceredre házkutatást tartani, miután felmerült a gyanú, hogy két helyi férfi engedély nélkül tart fegyvereket. Összesen négy helyszínt akartak átvizsgálni – és végül vizsgáltak is át -, a gyanúsítottak otthonait és a tartózkodási helyüket.

A tájékoztatásból kiderül, hogy apát és fiát a terrorelhárítók kapták el a

Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársainak felkérésére,  mivel információ merült fel arra, hogy két férfi engedély nélkül lőfegyvert tart otthonában.

A négy helyszínen, a családi házak szobáiból, valamint a pincéből összesen 14 puskát, 4 maroklőfegyvert és 1768 különböző kaliberű lőszert találtak és foglaltak le. Az 54 éves férfit és 27 éves fiát lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Mindketten őrizetbe kerültek.

Mint azt megírtuk, szerdán Bőnyben akartak házkutatást tartani a Nemzeti Nyomozó Iroda emberei, amikor egy idős férfi – akivel szemben és akinek a házában intézkedni akartak – gépfegyverrel tüzet nyitott. A 76 éves támadó fejbe lőtt egy 46 éves nyomozót, aki a helyszínen meghalt. A TEK emberei nem voltak ott a helyszínen, az ügy kapcsán tartott sajtótájékoztatón elhangzottak szerint akkor kaptak jelzést, illetve indultak el Bőnybe, miután a férfi megölte az áldozatot.

Olvasói sztorik