Belföld

A Teréz körúti robbantó nagybátyja szerint nem ő követte el a merényletet

Korábban beszámoltunk róla, hogy körúti robbantással gyanúsított P. László mindössze hétéves volt, amikor az apja Dél-Amerikába vitte magával. Ekkor a kisfiút és húgát a Csellengőkben is bemutatták, ugyanúgy, mint a gyanúsított apjának jelenlegi élettársát 27 éves korában.

P. László és húga nevelőanyja a gyerekek előtt egy hónappal tűnt el.

A Bors információi szerint a gyanúsított nagybátyja szerint a robbantással kapcsolatos hírek 90 százaléka nem igaz. Ezenkívül úgy gondolja, hogy nem László volt az elkövető, mert ez az egész nem vall rá.

Egészen biztos, hogy nem ő követte el, amivel gyanúsítják

– mondta a rokon.

A Pesti Srácoknak nyilatkozott nemrég a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi édesapja. A férfi azt mondta, elképzelhetetlen, hogy a fia lenne az elkövető.

Ahogy arról a 24.hu elsőként beszámolt, a férfit szerda délután fogta el a TEK. Úgy tudjuk, az elfogására szervezett akciót komoly munka előzte meg. A terrorelhárítók konvoját már szerda délelőtt látni lehetett az M1-M7 kivezetőn.

Az ügyészség és a rendőrség közös sajtótájékoztatón számolt be másnap az elfogásról. Eszerint a robbantóra terrorelhárítók csaptak le Keszthelyen, egy félreeső úton, a kocsijánál szerda délután 4 körül.  A gyanúsítottról annyit mondtak, hogy magyar állampolgár és nincs nyoma a nyilvántartásban, vagyis büntetlen előéletű és nem budapesti. A bűncselekményt egyedül követte el és félő volt, hogy újabb merényletre készül. Hogy beszámítható-e, a későbbiekben vizsgálni fogják. Arra a kérdésre, hogy volt-e bármilyen képzettsége, hogy egy ilyen szerkezetet el tudjon készíteni, Keresztes Imre, főügyész annyit közölt, hogy elkészítette és működött. A szerkezetről mindössze azt árulták el, hogy a támadó valóban szögeket használt, ami igen brutális elkövetési mód.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik