Belföld

A Hummerrel gázoló óta nem öltek rendőrt Magyarországon

Bőnyben egy ismert hungarista vezér gépfegyverrel lelőtt egy rendőrt, az idős férfi öt-hat lövést adott le a kiérkező rendőrökre, egyikük belehalt sérüléseibe.

Összeszedtük az elmúlt évek rendőrgyilkosságait.

  • 1988. november 2. – Miskolcon, az Avas-déli lakótelepen egy bolti lopáson ért 22 éves férfi rátámadt az önkéntes rendőrökre. Az egyik megütött rendőr elesett és beütötte homlokát a járdába, sérüléseibe a kórházba szállítás közben belehalt.
  • 1988. november 4. – A 16 éves Solymosi Attila több társával a budapesti Fehérvári úton közlekedő 47-es villamoson megtámadta a garázda magatartásuk miatt fellépő Bukszár Tibor rendőr főtörzsőrmestert. A polgári ruhában utazó, de rendőr mivoltát felfedő rendőrt az egyik megállóban lelökték a járműről, majd Solymosi a tőle elvett fegyverrel hátulról halálosan megsebesítette.
  • 1992. szeptember 13. – Vácott Máté András rendőr zászlós üldözőbe vett két autólopással próbálkozó fiatal férfit. A menekülők egyike a rendőrre támadt, akit két késszúrással meggyilkolt.
  • 1994. január 2. – Veszprémben a tanulmányi szabadságát töltő Kovács Károly rendőr főhadnagy, a városi kapitányság egyik bűnügyi vezetője egy szórakozóhelyen szóváltásba, majd verekedésbe keveredett a személyzettel, amelynek tagjai halálra verték.
  • 2001. július 28. – Kiss Tamás gödöllői rendőr őrmestert halálra gázolta egy autó, amelynek vezetőjét igazoltatni akarta, a tettes cserbenhagyta áldozatát.
  • 2003. május 13. – A főváros II. kerületében a rendőrség egyik speciális alakulata megkísérelt elfogni egy villa kirablására készülő bűnözőt. A férfi a felszólításra nem adta meg magát és közvetlen közelről többször rálőtt Borsos József rendőr századosra. A rendőr a helyszínen belehalt sérüléseibe, de maga is életveszélyesen megsebesítette támadóját.
  • 2004. szeptember 25. – Feltehetően családi konfliktus miatt lőtt rá egy rendőrre Salgótarjánban egy férfi engedéllyel tartott sörétes vadászfegyverével. A rendőr a kórházban belehalt sérüléseibe.
  • 2008. február 11. – Esztergomban egy családi viszályhoz riasztott rendőrjárőrre lőtt rá egy 56 éves férfi engedély nélkül tartott pisztolyával. A rendőrök egyike, Borbély Zoltán zászlós a helyszínen meghalt.
  • 2010. július 23. – Budapesten egy autós nem állt meg közúti ellenőrzésre, ezért a rendőrök üldözőbe vették. A Keleti pályaudvarnál keresztbe állított autóval várták az ámokfutót, aki megállt, majd hátramenetbe kapcsolt és halálra gázolta Radovic Dusán rendőr zászlóst, aki azért szállt ki a rendőrautóból, hogy elfogja őt.
  • 2010. augusztus 4. – Alsóörsön egy gépkocsi igazoltatása közben egy másik autóból többször rálőttek Gamauf János rendőrre, aki a helyszínen életét vesztette. A golyók végeztek az ellenőrzött jármű egyik utasával is, egy másik utas súlyosan megsebesült. A feltételezett tettes a bűncselekmény helyszínétől nem messze öngyilkosságot követett el.
  • 2012. október 11. – A Csongrád megyei Apátfalván egy osztrák férfi, aki előzőleg Hummer terepjárójával leszorított az útról egy traffipaxos rendőrautót, szándékosan halálra gázolta az őt megállítani akaró motoros járőrt, Kenéz Imre törzszászlóst.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Bőnyi lövöldözés” item_limit=”3″ show_image=”true” tag_select=”-1″ tag_id=”158012″ category_id=”” fontsize_title=”0″]

Gyűjtés: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik