Belföld
Bõny, 2016. október 26.
Rendõri készültség 2016. október 26-án Bõny fõutcáján, a szabadság úton, ahol lövöldözés volt.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Hummerrel gázoló óta nem öltek rendőrt Magyarországon

24.hu
24.hu

2016. 10. 26. 16:01

Bőnyben egy ismert hungarista vezér gépfegyverrel lelőtt egy rendőrt, az idős férfi öt-hat lövést adott le a kiérkező rendőrökre, egyikük belehalt sérüléseibe.

Összeszedtük az elmúlt évek rendőrgyilkosságait.

 • 1988. november 2. – Miskolcon, az Avas-déli lakótelepen egy bolti lopáson ért 22 éves férfi rátámadt az önkéntes rendőrökre. Az egyik megütött rendőr elesett és beütötte homlokát a járdába, sérüléseibe a kórházba szállítás közben belehalt.
 • 1988. november 4. – A 16 éves Solymosi Attila több társával a budapesti Fehérvári úton közlekedő 47-es villamoson megtámadta a garázda magatartásuk miatt fellépő Bukszár Tibor rendőr főtörzsőrmestert. A polgári ruhában utazó, de rendőr mivoltát felfedő rendőrt az egyik megállóban lelökték a járműről, majd Solymosi a tőle elvett fegyverrel hátulról halálosan megsebesítette.
 • 1992. szeptember 13. – Vácott Máté András rendőr zászlós üldözőbe vett két autólopással próbálkozó fiatal férfit. A menekülők egyike a rendőrre támadt, akit két késszúrással meggyilkolt.
 • 1994. január 2. – Veszprémben a tanulmányi szabadságát töltő Kovács Károly rendőr főhadnagy, a városi kapitányság egyik bűnügyi vezetője egy szórakozóhelyen szóváltásba, majd verekedésbe keveredett a személyzettel, amelynek tagjai halálra verték.
 • 2001. július 28. – Kiss Tamás gödöllői rendőr őrmestert halálra gázolta egy autó, amelynek vezetőjét igazoltatni akarta, a tettes cserbenhagyta áldozatát.
 • 2003. május 13. – A főváros II. kerületében a rendőrség egyik speciális alakulata megkísérelt elfogni egy villa kirablására készülő bűnözőt. A férfi a felszólításra nem adta meg magát és közvetlen közelről többször rálőtt Borsos József rendőr századosra. A rendőr a helyszínen belehalt sérüléseibe, de maga is életveszélyesen megsebesítette támadóját.
 • 2004. szeptember 25. – Feltehetően családi konfliktus miatt lőtt rá egy rendőrre Salgótarjánban egy férfi engedéllyel tartott sörétes vadászfegyverével. A rendőr a kórházban belehalt sérüléseibe.
 • 2008. február 11. – Esztergomban egy családi viszályhoz riasztott rendőrjárőrre lőtt rá egy 56 éves férfi engedély nélkül tartott pisztolyával. A rendőrök egyike, Borbély Zoltán zászlós a helyszínen meghalt.
 • 2010. július 23. – Budapesten egy autós nem állt meg közúti ellenőrzésre, ezért a rendőrök üldözőbe vették. A Keleti pályaudvarnál keresztbe állított autóval várták az ámokfutót, aki megállt, majd hátramenetbe kapcsolt és halálra gázolta Radovic Dusán rendőr zászlóst, aki azért szállt ki a rendőrautóból, hogy elfogja őt.
 • 2010. augusztus 4. – Alsóörsön egy gépkocsi igazoltatása közben egy másik autóból többször rálőttek Gamauf János rendőrre, aki a helyszínen életét vesztette. A golyók végeztek az ellenőrzött jármű egyik utasával is, egy másik utas súlyosan megsebesült. A feltételezett tettes a bűncselekmény helyszínétől nem messze öngyilkosságot követett el.
 • 2012. október 11. – A Csongrád megyei Apátfalván egy osztrák férfi, aki előzőleg Hummer terepjárójával leszorított az útról egy traffipaxos rendőrautót, szándékosan halálra gázolta az őt megállítani akaró motoros járőrt, Kenéz Imre törzszászlóst.

Gyűjtés: MTI

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.