Belföld

Részegen száguldozott az ittas somogyi fiatal, testvére szörnyethalt

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette – ezért emeltek vádat egy 23  éves fiatalember ellen, aki tavaly ősszel részegen balesetet okozott, amelyben egyik testvére életét vesztette. Végrehajtandó szabadságvesztést indítványoztak vele szemben.

A tragikus baleset október 26-án történt az esti órákban. A fiatal két testvérével és két ismerősével borozott, majd amikor az elfogyott, autóba ültek és Toponárra mentek, hogy bort vegyenek. A vádlott vezetett, aki – miután beszerezték az italt – még ledöntött egy pálinkát is. Ezután elindultak haza.

Körülbelül 100-110 kilométer per órás sebességgel haladtak, amikor a fiatal – még Toponár belterületén – egy kanyarban elvesztette az uralmát a jármű felett, amely így árokba, majd fának csapódott. A vádlott egyik testvére kizuhant a kocsiból és a helyszínen életét vesztette, a többiek pedig – beleértve a sofőrt, a másik testvérét és ismerőseit – súlyos sérüléseket szenvedtek.

Amikor a fiatal megtudta, hogy testvére meghalt, elhagyta a helyszínt. Másnap ment csak haza, a rendőrséget az élettársa értesítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik