Belföld

Halálra késelte anyósát, mert nem tudott aludni tőle – újratárgyalják az ügyet

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Törvényszék egy négy évvel ezelőtti, gyilkossági ügyben hozott döntését kedden. A pert újratárgyalja az elsőfokú bíróság.

Az ügynek két vádlottja van, egy 63 éves férfi és egy 37 éves nő. A pár 1997-ben költözött össze. A nagy korkülönbség miatt a másodrendű vádlott – a nő – anyja nem tudta elfogadni a kapcsolatot, ahogy az élettársa sem. Ennek ellenére gyermeke a párjával együtt többször hozzájuk – egy egyszobás lakásba – költözött, amikor anyagilag megszorultak.

Amikor együtt laktak, gyakoriak voltak a veszekedések. A bíróság tájékoztatása szerint 2012 augusztusában majd novemberében is egy ilyen vita után költöztek ki az asszonytól. Miután ez megtörtént, a vádlottak sms-ben vegzálták a nőt és párját is,  az asszony emiatt feljelentést is tett veje ellen, ám később visszavonta azt. 2012 november végén a pár ismét visszaköltözött a lakásba, de a viták nem szűntek meg ekkor sem, állandó volt a feszültség.

2012. december 3-án az asszony élettársa munkába indult, az áldozat pedig belekezdett az otthoni tennivalókba. Ám a zajra, ami ezzel járt, lánya és barátja is felkelt. Veszekedni kezdtek a nővel, aki kiment a lépcsőházba és felhívta élettársát. Megkérte, hogy menjen vissza, mert fél, de a férfi nem tudta otthagyni a munkáját. Azt mondta a nőnek, hogy értesítse a rendőrséget, de ő nem hallgatott rá. Visszament a lakásba, és a vita tovább folytatódott. Veszekedés közben a későbbi áldozat felkapott egy kést és megvágta a kezén későbbi gyilkosának kezét. A férfi ekkor kicsavarta a kezéből az eszközt és test szerte szurkálni kezdte. Amikor a kés az asztal alá esett, elővett egy másikat és azzal okozott további sebeket.

Azt, hogy az asszony lánya részt vett-e a gyilkosságban, kétséget kizáróan bizonyítani nem tudták bizonyítani, ahogy azt sem, hogy mikor ment be a szobába. Párját azonban ő ráncigálta le a már földön fekvő asszonyról majd együtt kimentek. Az áldozat még felhívta az élettársát, de beszélni már nem tudott, csak hörgő hangokat hallatott, ezért a férfi értesítette a rendőrséget. A kiérkező járőrök a két vádlottat a folyosón találták. A férfit első fokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találták bűnösnek és 5 év fegyházbüntetéssel sújtották, párja pedig segítségnyújtás elmulasztásáért 2 év 10 hónap börtönt kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik