Belföld

Megy az üzengetés a Jobbik és az MSZP között az alkotmánymódosítás miatt

Szakács László frakcióvezető-helyettes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, Vona Gábor Jobbik-elnök ahhoz kötötte az alkotmánymódosítás támogatását, hogy a kormány törölje el a letelepedési kötvényt. Hozzátette: a Jobbiknak el kell döntenie, nemzeti ügynek tekinti a módosítást, vagy “seftel” vele.

Az ellenzéki politikus felszólította a Fideszt, hogy mutasson egy olyan kötvényvásárlót, akinek letelepedése nemzetgazdasági szempontból indokolt volt.

Elmondta, az MSZP még szeptemberben nyújtott be törvényjavaslatot, amely a letelepedési kötvények azonnali megszüntetését kezdeményezte. Ezt az Országgyűlés nem vette tárgysorozatba.

Szakács László kérdésre válaszolva azt mondta, azért nem támogatják az alaptörvény módosítását, mert arra nem kapott felhatalmazást a kormány. A magyar választók többsége nem vett részt a népszavazáson, az érvénytelen lett, így nem kapott felhatalmazást Orbán Viktor az alkotmány módosítására.

Arra a felvetésre, hogy sajtóhírek szerint az MSZP-n belül többen nem tudták, Molnár Gyula találkozik Orbán Viktorral, Szakács László közölte, az elnökség döntése értelmében a pártelnök az alkotmány módosításáról nem, de más kérdésekről tárgyalt.

Molnár Gyula kedd délelőtt kapta a meghívást, és nem mindenkit sikerült értesíteni a tárgyalásról. “Palotaforradalomról” szó sincs – cáfolta a sajtóhíreket Szakács László.

Magyarországon nagyon sokan azt gondolják, nem a migráció a legfontosabb kérdés, hanem az oktatás és az egészségügy helyzete. Az MSZP elnökének lehetősége nyílt arra, hogy ezt Orbán Viktor szemébe mondja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik