Belföld

Halál egy szabolcsi csárdában – továbbra is szemtanúkat keresnek

A rendőrség ismét tanúk jelentkezését várja a márciusi, dombrádi csárdában történt halálos verekedés kapcsán. Szerdai felhívásukban azt írták, hogy az ügyben testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen, és még mindig vizsgálják a tragédia körülményeit.

Emlékeztetnek: a 28 éves fiatalembert március 12-én 3 óra körül bántalmazták a szórakozóhelyen. A mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba, de később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Ahogy arról beszámoltunk, az érintett csárda a történtek után egy héttel a következőket írta Facebook-oldalán: A  félreértések és találgatások elkerülése végett szeretnénk a múlt péntek éjszaka történteket tisztázni. Mivel pontos információval mi sem tudunk szolgálni, ezért részletekbe nem szeretnénk bocsátkozni.  Szemtanúk vallomása szerint a hajnali órákban a biztonsági őrök két társaság verekedésére lettek figyelmesek a Csárdában és azért, hogy az események tovább ne fajuljanak a két ittas állapotban lévő fiatalembert szétszedték (ekkor már a srácnak véres volt a feje) és ezután a Tiszapart területéről kivezették őket. Azt, hogy a biztonsági őrök bántották-e időközben a srácot mi sem tudjuk, ennek kinyomozása már a rendőrség feladata.

A rendőrség szerdai felhívásában ismét kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik a dombrádi szórakozóhelyen – egy a helyi fiatalok körében népszerű zenekar koncertje estéjén – történt bántalmazásról, illetve a tettes vagy tettesek kilétéről érdemleges információval rendelkeznek. Jelentkezni lehet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Vizsgálati Osztályán személyesen, vagy telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén! Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában elérhető és ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán is bejelentést tehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik