Belföld

Bíróságra viheti a BKK az elkaszált pótlóbuszos tendert

Szerintük a metrófelújítást elodázó döntés jogi megalapozottsága vitatható.

Megírtuk szerdán, hogy kezdődhet elölről az a tender, amelyet a 3-as metró felújítása miatti buszos pótlásra írnak ki, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság Seszták Miklós fejlesztési miniszter kezdeményezésére a pályázat megsemmisítése mellett döntött. Sőt, még 40 millió forint büntetést is kiszabtak a BKK-ra, mert az szerintük megsértette a közbeszerzésekről szóló törvényt. Korábbi cikkünkben leírtuk, mit kifogásolt a bizottság.

Kerestük a Budapesti Közlekedési Központot, hogy kommentálják a bizottsági döntést. Szerda este küldött válaszukban azt írták, nem értenek egyet a határozattal.

A Társaság vitatja a KDB döntésében szereplő állapítások jogi megalapozottságát és a döntéssel kapcsolatban várhatóan bírósági felülvizsgálatot kezdeményez

– közölték.

Tarlós István is értetlenségét fejezte ki az üggyel kapcsolatban. A főpolgármester kilátásba helyezte, hogy ha a BKK és a BKV „házon belül talál” 60-70 buszt, mérlegelik annak lehetőségét, hogy letesznek a szolgáltatásvásárlásról, és nekilátnak a metrófelújításnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik