Belföld

5 865 733 417 forintos építési beruházást nyert el az új Közgép, a Szíjj-féle Duna Aszfalt

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt nyerte el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által kiírt, a “Kecskemét északi elkerülő út M5 autópálya és az 5. sz. főút közötti szakasz (II/2 építési ütem) és az M5 autópálya Hetényi egyszerű pihenőjének elbontása és új helyen építése” tárgyában kiírt közbeszerzését,

melynek értéke 5 milliárd 865 millió 733 ezer 417 forint.

Vasárnap arról írtunk, hogy a Duna Aszfalt az Átlátszó által csak “kisközgépnek” nevezett Penta Általános Építőipari Kft.-vel és a közbeszerzéseken igazi nagyágyúnak számító Swietelsky Magyarország Kft.-vel nyert el közbeszerzést, Rákosmente Önkormányzata számára 4 milliárd forintért végeznek mélyépítési munkálatokat.

Szíjj László és a Duna Aszfalt felemelkedésével kapcsolatban az Index korábban arról írt, hogy  a Duna Aszfalt már az Orbán–Simicska háború előtt növekedésnek indult, ebben közrejátszhatott Szíjj barátsága Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel. A 444.hu cikke szerint Mészáros Lőrinc lányának férje Szíjj egyik leányvállalatában ügyvezető. Augusztusban a napi.hu  számolt be arról, hogy a felcsúti polgármester cégbirodalmának zászlóshajója, a Mészáros és Mészáros Kft. közös ingatlanfejlesztő céget alapított Marlera-Istria Kft. néven a Duna Aszfalttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik