Közélet

A Mészáros-közeli nagyvállalkozó a “kisközgéppel” örülhet a milliárdos közbeszerzésnek

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint ismét gyönyörű közbeszerzési sikert ért el Szíjj László érdekeltsége, a Duna Aszfalt. Nem akárkikkel állt össze konzorciummá, partnerei az Átlátszó cégportréjában csak “kisközgépnek” nevezett Penta Általános Építőipari Kft. és a közbeszerzéseken igazi nagyágyúnak számító Swietelsky Magyarország Kft..

A konzorcium keretmegállapodás keretében mélyépítési munkálatokat (közhasználatú létesítmények építése, fenntartása, javítása, megújítása, fejlesztése) fog ellátni

XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata részére 4 milliárd forint értékben. 

Gyakorlott és sikeres közbeszerzők közössége

Szíjj László és a Duna Aszfalt felemelkedéséről korábban az Index közölt alapos cikket. Mint írták, a Duna Aszfalt már az Orbán Simicska háború előtt növekedésnek indult, ebben közrejátszhatott Szíjj barátsága Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterrel. A Figyelő pedig Szíjj Lászlót sejtette a titokzatos konzorciumnak eladott MKB Bank végső haszonhúzói között. A 444.hu cikke szerint Mészáros Lőrinc lányának férje Szíjj egyik leányvállalatában ügyvezető.

Idén augusztusban pedig a napi.hu cikke szerint a felcsúti polgármester cégbirodalmának zászlóshajója, a Mészáros és Mészáros Kft. közös ingatlanfejlesztő céget alapított Marlera-Istria Kft. néven a Duna Aszfalttal.

Érdemes egy kis figyelmet szentelni a Pentának is: legutóbb nettó 4,98 milliárd forintos közbeszerzést nyertek el a Sade-Magyarország Mélyépítő Kft.-vel alakított konzorciumukkal: ennyi pénzért végzik el a  Margitsziget csatornázását és az ahhoz kapcsolódó munkákat az Átlátszó Blog szerint. Az Átlátszó részletes cikket szerntelt a Penta diadalmenetének, a cég ugyanis 2010 óta sorra nyeri a közbeszerzéseket.

A Switelsky neve sokaknak ismerős lehet, konzorciumi partnerként például ők újították fel a Várkert Bazárt, de közbeszerzési sikereiknek se vége, se hossza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik