Belföld

Eörsi Mátyás nem kér a kormány jelöléséből

Eörsi Mátyás (eörsi mátyás)
Eörsi Mátyás (eörsi mátyás)

Eörsi Mátyás visszautasítja a kormány jelölését a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári posztjára – írja a Demokratikus Koalíció közleményében.

Eszerint Eörsi Mátyás, a DK országos tanácsának tagja levélben tájékoztatta Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy nem kíván élni a kormány jelölésével, mert

a demokrácia megerősödéséért küzdő globális nemzetközi szervezet élén nem állhat hitelesen olyan személy, akit egy, a demokratikus intézményrendszer lerontásában elhíresült kormány jelöl.

A jelölés visszautasításának okai ugyanazok, amelyek miatt a DK országgyűlési képviselői bojkottálják az Országgyűlést és a parlamenten kívül, ingyen folytatják a képviselői munkát – írta az ellenzéki párt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberben, sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a kormány támogatja Eörsi Mátyás volt SZDSZ-es képviselő jelölését a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári posztjára. Úgy fogalmazott, Eörsi Mátyás volt a legkisebb rossz a jelöltek közül.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik