Belföld

Orbánozva szólt be Gyurcsánynak az LMP társelnöke

A párt társelnöke nagyon komoly gondnak tartja a DK-elnök jelenlétét a magyar politikában.

Szél Bernadett szerint Orbán Viktor valójában Gyurcsány Ferencnek köszönhető, a DK elnökének jelenléte a magyar politikában nagyon komoly probléma.

Régi teóriám, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor egyszerre fog elmenni a magyar politikából. Szerintem, amíg Gyurcsány politizál, addig Orbánnak könnyű helyzete van.

Az LMP társelnöke az ATV reggeli műsorában azt mondta, a politikusoknak számot kellene vetniük magukkal.

A Gyurcsány-kormány Magyarországon olyan sebet okozott, ami által megkaptuk Orbán Viktort kétharmaddal.

Ügyek mentén együttműködnek, ami teljesen rendben van, de politikai szövetségkötésben azért ilyen vonalas az LMP, mert nagyon szeretné elhatárolni magát azoktól a pártoktól, amelyek miatt 201-ben Orbán Viktort kétharmaddal kaptuk a nyakunkba.

A „Lopják a szabadságunk! – Repüljenek!”címmel tartott közös (Együtt, Párbeszéd, LMP) tüntetésről Szél Bernadett azt mondta, örül annak, hogy ennyien az utcára mentek.

Ha arról van szó, hogy a sajtószabadság ügye forog kockán, azt gondolom, mindenkinek el kell mondania a maga véleményét.

A Népszabadság bezárásáról mindenki elmondta a véleményét.

Az más kérdés, hogy politikailag ki hogyan gondolkodik, ezt a kettőt külön kell választani.

Az LMP semmiféle politikai szövetséget nem tud vállalni azokkal a pártokkal, amelyek „az összefogáshoz” tartoztak, és ebbe beletartozik az Együtt is. Az LMP egyébként vitanapot kezdeményez a munkaerőhiány miatt.

Szél Bernadett szerint Orbán Viktor olyan helyzetet alakított ki, hogy mindenki a legalacsonyabb bérért dolgozik, és nagyjából ennyiből is áll az élete. Az külön felháborító, hogy a munkaerőhiányt külföldről pótolnák, hogy a magyarok bérköveteléseit letörjék, az pedig teljesen nyilvánvaló, hogy nincs teljes foglalkoztatás, mint ahogy Orbán állítja.

A kormányfő vasárnap az indiai alelnöknek beszélt arról, hogy Magyarországon a munkaerő elfogyott, sikerült munkát adni az embereknek, lassan elérjük a teljes foglalkoztatottságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik