Belföld

Hat éve ölt a brutális banda Budán – három embert elkaptak, egyet még keresnek

Több mint hat évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottait fogták el a rendőrök a napokban Budapesten. A 80 éves férfi holttestére 2010. júliusában bukkantak rá XI. kerületi otthonában, a Gombócz Zoltán utca egyik lakásában. Az áldozatot támadói megkötözték, megverték, végül pedig megfojtották. Hogy kik követték el a brutális bűncselekményt, mostanáig nem lehetett tudni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint a nyomozók azóta sem hagyták abba az adatgyűjtést, és végül sikerült beazonosítani egy 42 éves férfit, aki – mint fogalmaztak – összefüggésbe hozható a gyilkossággal. Az egyenruhások múlt héten egy Szatymazhoz közeli tanyán csaptak le rá. Miután kihallgatták gyanúsítottként, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Társát, egy 40 éves budapesti nőt a bevetésiek kapták el két nappal később egy pesterzsébeti lakásban. Ő azóta szintén rács mögé került. A következő gyanúsítottat nem kellett bevinniük, mint kiderült, épp jogerős börtönbüntetését tölti, amit azért kapott, mert meg akart ölni valakit.

Negyedik cinkosukat azonban még keresik, ellene elfogatóparancsot adtak ki:

dávid róbert

Dávid Róbert 35 éves, budapesti lakos.

A BRFK Nyomozó Főosztálya kéri, hogy aki a képen látható Dávid Róbertet felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-5170 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

Olvasói sztorik