Belföld

Tilos poénkodni a Népszabadságon a fideszes képviselőknek

Kósa Lajos kommunikációs gyorstalpalót tartott a kormánypárti képviselőknek arról, miként reagáljanak az újságírók Népszabadsággal kapcsolatos kérdéseire – írja a hvg.hu.

A Fidesz frakcióvezetője felhívta társai figyelmét, ne érzelmi alapon közelítsék meg a kérdést – mint azt Németh Szilárd tette szombaton -, nem szabad poénkodni vagy kárörvendeni a lap bezárásán.

Alapvetően a feladat az, hogy próbáljanak meg kitérni a válaszadás alól a politikusok, ám ha ez mégsem sikerül, akkor a kormány hivatalos álláspontjaként hangoztatott mondatot kell ismételni, miszerint

a lap kiadásának felfüggesztése tisztán gazdasági lépés, a külföldi tulajdonos döntése volt, a kormány pedig nem avatkozhat be a tulajdonosi döntésekbe, mert éppen azzal sértené meg a sajtószabadságot.

Kósa eligazítása után állítólag Rogán Antal vette át a szót. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter jól előkészített lépésnek nevezte a Népszabadság megszüntetését. Mint fogalmazott, nem a mostani Népszabadság leállítását, hanem az eddigi – a halmozódó veszteségek ellenére történt – fenntartását kell politikai döntésnek tekinteni.

Rogán arról nem beszélt, hogy a lap az elmúlt hetekben több, számára kellemetlen cikket közölt helikopteres utazásáról.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik