Belföld

Újabb képet, információkat tettek közzé a Teréz körúti robbantóról

Átöltözött a támadás után a Teréz körúti robbantó. A Központi Nyomozó Főügyészség fotót tett közzé az átvett ruháiról, de azt is pontosan leírták, mit viselt korábban  a helyszínen.

A keresett személy a robbantás előtt, illetve azt követően egy ideig a fején egy valószínűleg homok vagy világosszürke, Decathlonos horgászkalapot viselt, amelyen a logó nem kivehető, valamint egy sötétkék színű, kapucnis, ez idáig azonosítatlan márkájú, pamutnak tűnő felsőruházatot, és egy szürke színű, oldalzsebes nadrágot. A lábán egy fekete-szürke színű, fehér fűzős, feltehetően túracipő volt, hátán pedig egy kék színű, az Aldi áruházlánc által forgalmazott és valószínűleg ott vásárolt hátizsákot vitt.

teréz körúti robbantó 5

Az átvett ruházatról eddig annyit tudni, hogy a horgászkalapot Dark Blue 2012 G1 típusú baseballsapkára cserélte, és a sötétkék kapucnis felsőre pedig  egy piros színű széldzsekit húzott. Kép is készült róla:

teréz körúti robbantó 4

 

“Kérjük, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyével, illetve tartózkodási helyével, valamint a most bemutatott ruházatával kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06/80-620-107 számon, vagy a „Telefontanú” 06/80-555-111 zöld számán. Bejelentését megteheti a 107, 112 központi segélyhívók valamelyikén, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél. Az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek nettó 10 millió forint díjat tűzött ki. A bejelentő személyét bizalmasan kezeljük”  – kéri ismét az ügyészség.

Közölték azt is, hogy további két tanú jelentkezését várják. Korábban csak az egyiküket emelték ki felhívásukban, a kerékpárost, akiről éppen kedden írtuk meg, hogy továbbra sem jelentkezett. A másik lehetséges tanú pedig

“az a férfi aki 2016. szeptember 24-én az esti órákban foglalással kapcsolatban érdeklődött a 1074 Budapest, Dob utca 63. szám alatti Queen’s Court Hotel & Residence épületében, illetve annak szemközti utcafrontján, a 1074 Budapest, Dob utca 60. szám alatt található Rebo Bár szórakozóhelyen. A keresett férfi ekkor világos alapszínű sportcipőt, zöld színű rövidnadrágot, terepmintás pólót és piros, kapucnis kabátot viselt. A férfi a vendéglátóhelyeken történt tartózkodását követően gyalogosan, egyedül a Dob utcán keresztül a Kertész utca irányába távozott.”

Korábban elsősorban azt nőt keresték, aki a robbanás előtt elsétált a járőrök mellett. Nem sokkal azután, hogy közzétették a felhívást, úgy értesültünk, a szemtanú már jelentkezett is. Az információt másnap az ügyészség megerősítette. Őt tehát szinte azonnal meg tudták hallgatni, a kerékpáros jelentkezését viszont több mint két hete hiába várják.

De – ahogy azt írtuk is – nem csak velük beszélnének a nyomozók, hanem mindenkivel, aki feltűnik azon a biztonsági kamera által készített felvételen, amelyen a robbantás és az azt megelőző 18 perc látható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik