Belföld

Nyakon szúrt egy férfit egy budapesti trafik előtt, mert megsértődött a beszólásán

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség egy 34 éves férfi ellen, aki a vád szerint tavaly novemberben egy budapesti dohánybolt előtt nyakon szúrt egy vásárlót, életveszélyes sérüléseket okozva neki. A szurkáló élettársát is bíróság elé állítják, őt segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt.

A vádirat szerint a pár az ominózus napon – november 30-án – a kora reggeli órákban érkezett a XVIII. kerületi Havanna lakótelep egyik trafikjához. férfi több sorsjegyet vásárolt és azokkal helyben játszott, míg párja a bolt előtt várakozott. A boltban volt egy vásárló, aki egy doboz cigarettát kért, majd kilépett az ajtón. A 24 éves lány megszólította őt és cigarettát kért tőle. A férfi nem adott neki ellenben felajánlotta, hogy a dohányboltban vehet ezer forintért. A fiatal nő ezen megsértődött és bement a trafikba, ahol elpanaszolta élettársának, hogy mit mondott neki a távozó vevő.

A férfi dühében kiszaladt az üzletből, a vásárló után rohant, többször megrúgta, majd elővett egy kést és nyakon szúrta.Ezután visszament a dohányboltba és közölte párjával, hogy valószínű ellenfele ütőerét találta el. Ezután elmentek.

A sérült férfi a XVIII. kerületi Kondor Béla sétányon lévő orvosi rendelőhöz sétált, kezével végig nyomva tartotta a sebet. A mentők életveszélyes állapotban vitték onnan kórházba.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő vádlottal emberölés bűntettének kísérletével vádolja és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A többszörösen büntetett előélete miatt huszonkettő és fél évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Élettársára felfüggesztett szabadságvesztést kértek.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik